ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Η Συλλογή της Alpha Bank. Ελληνική Τέχνη από το 1960 έως σήμερα

Η Συλλογή της Alpha Bank. Ελληνική Τέχνη από το 1960 έως σήμερα

11.12.2018 - 3.3.2019
Αποθήκη Β1 - Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εκθέσεως “Η Συλλογή της Alpha Bank. Ελληνική Τέχνη από το 1960 έως σήμερα”.

Η Έκθεση, που περιελάμβανε σημαντικά έργα τέχνης από τη Συλλογή της Alpha Bank, διοργανώθηκε από την Τράπεζα και τον Μητροπολιτικό Οργανισμό Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (ΜΟΜus), στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Στην Έκθεση παρουσιάσθηκαν 41 έργα που σκιαγραφούν την εξέλιξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας των τελευταίων έξι δεκαετιών και φιλοτεχνήθηκαν από διακεκριμένους Έλληνες καλλιτέχνες, συγκεκριμένα τους: Β. Κανιάρη, Κ. Κουλεντιανού, Παύλου, Ν. Κεσσανλή, Τάκη, Θόδωρου, Χ. Ρωμανού, Λ. Σαμαρά, Γ. Γαΐτη, Χ. Καρά, Β. Σκυλάκου, Θ. Στάμου, Κ. Τσόκλη, Ν. Γκόλαντα, Γ. Γκολφίνου, Ρ. Παπασπύρου, Δ. Περδικίδη, Γ. Λαζόγκα, Γ. Κουνέλλη, Γ. Ρόρρη, Α. Στασινοπούλου, Σ. Αντωνάκου, Γ. Μπουτέα, Ι. Μολφέση, Δ. Αληθεινού, Θ. Τότσικα, Α. Γεωργίου, Ν. Αλεξίου, Ε. Ηλιοπούλου, Λ. Παπακωνσταντίνου, Μ. Αρφαρά, Μ. Ζιάκα, Γ. Λάππα, Μ. Χάρου, Α. Ψυχούλη, Ε. Γκόνου, Μ.Κάσση, Μ. Γιαννακάκη, Τ. Μαντζαβίνου και Γ. Χαδούλη.

Η Έκθεση συμπλήρωσε, κατά κάποιον τρόπο, την παλαιότερη έκθεση, με τίτλο “Η Συλλογή της Αlpha Bank. Ελληνική τέχνη από το 1920 έως σήμερα”, που φιλοξενήθηκε το 2006 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Κύριος στόχος της ήταν να αναδείξει τη νέα εικόνα της Συλλογής της Alpha Bank, η οποία εμπλουτίσθηκε με σημαντικά αποκτήματα κατά την τελευταία δεκαετία. Τα έργα αυτά, τα οποία παρουσιάσθηκαν για πρώτη φορά ως έργα της Συλλογής της Τραπέζης, ενισχύουν την ενότητα των σύγχρονων έργων και υπογραμμίζουν την ελληνική δημιουργία από το 1960 έως σήμερα. Συνεχής είναι η αναζήτηση έργων, στο πλαίσιο της Συλλογής, που θα δώσουν μία όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα, στο μέλλον, σχετικά με τις δεκαετίες αυτές.

Διάρκεια Εκθέσεως: 11 Δεκεμβρίου 2018 έως 3 Μαρτίου 2019

Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (ΜΟΜus)
Πειραματικό Κέντρο Τεχνών
Αποθήκη Β1, λιμάνι Θεσσαλονίκης

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ