ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Προσφορά Εκδόσεων Σεπτεμβρίου

Η Alpha Bank προσφέρει τις εκδόσεις «Η Συλλογή της Alpha Bank. Ζωγραφική - Χαρακτική - Γλυπτική» (ελληνική και αγγλική έκδοση) και «Εικόνες της θάλασσας. Έργα από τη Συλλογή της Alpha Bank» με έκπτωση 40% καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου. 

Η Συλλογή της Alpha Bank. Ζωγραφική - Χαρακτική - Γλυπτική
Επιμέλεια Ειρήνη Οράτη
Αθήναι 2005
Alpha Bank
Διαστάσεις 31 x 25 εκ.
Σελίδες 346
Ελληνικά, αγγλικά
ISBN 960-88823-1-1

Τιμή: Ευρώ 24,00 (πανόδετο)
          Ευρώ 18,00 (μαλακό εξώφυλλο μόνον στην ελληνική έκδοση)

Πρόκειται για επετειακή έκδοση που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 125 ετών από την ίδρυση της Τραπέζης, στην οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά τα σημαντικότερα έργα από τη Συλλογή Έργων Τέχνης της Alpha Bank που χρονολογούνται από το 1880 έως τις αρχές του 21ου αιώνα. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται ένα χρονικό για την ιστορία της Τραπέζης, ένα κείμενο για τη δημιουργία και για το περιεχόμενο της Συλλογής, επιμέρους κείμενα για τη ζωγραφική και για τη χαρακτική του 19ου και του 20ού αιώνα, καθώς και παράρτημα με τα έργα, το οποίο εμπεριέχει τέσσερις ενότητες με βάση την περίοδο δημιουργίας τους και μία ενότητα αφιερωμένη στη χαρακτική. Η Έκδοση ολοκληρώνεται με τα βιογραφικά σημειώματα των καλλιτεχνών.

Εικόνες της θάλασσας. Έργα από τη Συλλογή της Alpha Bank
Ειρήνη Οράτη, Άρης Ραπίδης, Δέσποινα Τσούργιαννη
Αθήναι 2004
Alpha Bank
Διαστάσεις 28 x 21 εκ.
Σελίδες 47
Ελληνικά

Τιμή: Ευρώ 6,00

Ο Κατάλογος εκδόθηκε με αφορμή την ομότιτλη Έκθεση, όπου παρουσιάσθηκαν πίνακες αποκλειστικά από τη Συλλογή Έργων Τέχνης της Alpha Bank με θέματα εμπνευσμένα από τη θάλασσα, οι οποίοι απεικονίζουν ιστιοφόρα, ναυμαχίες, λιμάνια, παράλια και σύγχρονα πλοία. Ο Κατάλογος περιλαμβάνει εισαγωγικό κείμενο και παράρτημα με εικόνες όλων των έργων της Εκθέσεως, που προσφέρουν μία ολοκληρωμένη εικόνα της ελληνικής θαλασσογραφίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν τις Εκδόσεις είτε επισκεπτόμενοι τον πολιτιστικό χώρο της Τραπέζης «ALPHA BANK – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ» (Σταδίου 40, ΑΘΗΝΑΙ) ή το ηλεκτρονικό
κατάστημα (e-shop) www.alphapolitismos.gr/eshop είτε κατόπιν παραγγελίας (τηλ. 210 326 2465, email: infopolitismos@alpha.gr).

ALPHA BANK – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Σταδίου 40, 102 52 ΑΘΗΝΑΙ
Τηλ.: 210 326 2465
E-mail: infopolitismos@alpha.gr
www.alphapolitismos.gr

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 8.30-16.30
Υπεύθυνη: κυρία Παναγιώτα Καλλιμάνη

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ