ΕΚΘΕΣΕΙΣ

“Σπάνιες Εκδόσεις. Η Συλλογή της Alpha Bank”

“Σπάνιες Εκδόσεις. Η Συλλογή της Alpha Bank”

2018
Εκθεσιακός Χώρος Κεντρικού Κτηρίου Alpha Bank, Αθήναι

Η Βιβλιοθήκη της Alpha Bank διοργανώνει την έκθεση με τίτλο “Σπάνιες Εκδόσεις. Η Συλλογή της Alpha Bank” στον Εκθεσιακό Χώρο του Κεντρικού Κτηρίου της Τραπέζης (Πεσμαζόγλου 12 και Σταδίου 40).

Η Συλλογή Σπάνιων Βιβλίων της Alpha Bank αποτελείται από μία σειρά σπάνιων εκδόσεων που περιλαμβάνουν έργα κλασικών συγγραφέων (αρχαίων Ελλήνων, Βυζαντινών, Ρωμαίων και άλλων ξένων συγγραφέων) τα οποία χρονολογούνται από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα, έργα Ευρωπαίων περιηγητών που διέτρεξαν τον ευρύτερο ελλαδικό χώρο από τον 17ο έως και τον 19ο αιώνα, όπως επίσης και καλλιτεχνικές εκδόσεις εικονογραφημένες από γνωστούς Έλληνες ζωγράφους και χαράκτες του 20ού αιώνα.

Πρόκειται για βιβλία που η σπουδαιότητά τους καθορίζεται από συγκεκριμένες παραμέτρους, όπως η παλαιότητα, η σπανιότητα, η θεματολογία, η ύπαρξη στο εξώφυλλο ή στις σελίδες τους χαρακτικών, χαρτών και ζωγραφικών έργων, αλλά και το υλικό κατασκευής του εξωφύλλου που ήταν συνήθως δέρμα και σπανιότερα ξύλο, ύφασμα, μέταλλο κ.ά.

Την Έκθεση συνοδεύει κατάλογος (δίγλωσση έκδοση στα ελληνικά και στα αγγλικά) με επεξηγηματικά κείμενα για τις εκδόσεις που παρουσιάζονται, καθώς και με φωτογραφικό υλικό.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ