Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Αρχική / e-shop / Εκδόσεις / Νομισματική ιστορία / Μύθος και νόμισμα. Παραστάσεις, συμβολισμοί και ερμηνείες από την ελληνική μυθολογία (Πανόδετο εξώφυλλο)

Μύθος και νόμισμα. Παραστάσεις, συμβολισμοί και ερμηνείες από την ελληνική μυθολογία (Πανόδετο εξώφυλλο)

e-shop
Μύθος και νόμισμα. Παραστάσεις, συμβολισμοί και ερμηνείες από την ελληνική μυθολογία (Πανόδετο εξώφυλλο)

Η έκδοση Μύθος και νόμισμα. Παραστάσεις, συμβολισμοί και ερμηνείες από την ελληνική μυθολογία κυκλοφόρησε με την ευκαιρία της ομότιτλης σπονδυλωτής έκθεσης που φιλοξενήθηκε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Νομισματικό Μουσείο το 2011. Η έκδοση αναδεικνύει τη σχέση ανάμεσα στην ελληνική μυθολογία και τη νομισματοκοπία της αρχαιότητας, με φωτογραφίες νομισμάτων και επιλεγμένα έργα τέχνης.

 

Η έκδοση διατίθεται και με μαλακό εξώφυλλο. 

Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο

Τι περιλαμβάνει η έκδοση

Η έκδοση Μύθος και νόμισμα. Παραστάσεις, συμβολισμοί και ερμηνείες από την ελληνική μυθολογία προσφέρει έναν διάλογο ανάμεσα στην ελληνική μυθολογία και τη νομισματοκοπία της αρχαιότητας, από τον 7ο αιώνα π.Χ.

Η έκδοση χωρίζεται σε 2 μέρη. Κάθε ένα από αυτά εστιάζει σε διαφορετική πτυχή του θέματος:

  • Α΄ μέρος: «Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Η εικονογράφηση του μύθου».
  • Β΄ μέρος: «Νομισματικό Μουσείο. Η χρήση του μύθου».

Παρουσιάζονται φωτογραφίες 276 νομισμάτων από τη Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank, 206 νομισμάτων, 22 μεταλλίων και 15 χαρτονομισμάτων από τις συλλογές του Νομισματικού Μουσείου και 92 έργων από τις Συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Στην εισαγωγή παρουσιάζεται το γενεαλογικό δέντρο των μυθικών προσώπων που περιλαμβάνονται στην έκθεση.

Μία έκθεση, δύο μουσεία

Η έκδοση κυκλοφόρησε με την ευκαιρία της ομότιτλης, σπονδυλωτής έκθεσης «Μύθος και νόμισμα. Παραστάσεις, συμβολισμοί και ερμηνείες από την ελληνική μυθολογία», που παρουσιάστηκε ταυτόχρονα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Νομισματικό Μουσείο το 2011.

Για πρώτη φορά, στους 2 εκθεσιακούς χώρους, παρουσιάστηκαν μαζί νομίσματα από τη Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank, το Νομισματικό Μουσείο, καθώς και επιλεγμένα έργα από τις συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, της Εθνικής Πινακοθήκης και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Μαθαίνω περισσότερα για την έκδοση Μύθος και νόμισμα. Παραστάσεις, συμβολισμοί και ερμηνείες από την ελληνική μυθολογία.

Share