Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Αρχική / Εκθέσεις / Συμμετοχή στην έκθεση «Κωνσταντίνος Παρθένης. Η ιδανική Ελλάδα της ζωγραφικής του»

Συμμετοχή στην έκθεση «Κωνσταντίνος Παρθένης. Η ιδανική Ελλάδα της ζωγραφικής του»

«Κωνσταντίνος Παρθένης. Η ιδανική Ελλάδα της ζωγραφικής του»
«Κωνσταντίνος Παρθένης. Η ιδανική Ελλάδα της ζωγραφικής του»
«Κωνσταντίνος Παρθένης. Η ιδανική Ελλάδα της ζωγραφικής του»
«Κωνσταντίνος Παρθένης. Η ιδανική Ελλάδα της ζωγραφικής του»
«Κωνσταντίνος Παρθένης. Η ιδανική Ελλάδα της ζωγραφικής του»
«Κωνσταντίνος Παρθένης. Η ιδανική Ελλάδα της ζωγραφικής του»

Η Συλλογή Έργων Τέχνης της Alpha Bank συμμετέχει στην έκθεση «Κωνσταντίνος Παρθένης. Η ιδανική Ελλάδα της ζωγραφικής του». Είναι η 1η ολοκληρωμένη αναδρομική έκθεση που αφιερώνεται στον κορυφαίο Έλληνα ζωγράφο. Αποτελεί ακόμα μια δράση της Alpha Bank για την προαγωγή του πολιτισμού και της πνευματικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

6 σημαντικά έργα τέχνης 

Η Συλλογή Έργων Τέχνης της Alpha Bank συμμετέχει στην έκθεση «Κωνσταντίνος Παρθένης. Η ιδανική Ελλάδα της ζωγραφικής του» και δανείζει 6 σημαντικά έργα του Κωνσταντίνου Παρθένη: 

  • Διονύσιος Λοβέρδος, 1922, Λάδι σε μουσαμά 70 x 59 εκ. 
  • Σπύρος Π. Λοβέρδος, τέλη δεκαετίας ’20, Λάδι σε μουσαμά 70 x 61 εκ. 
  • Σπυρίδων Π. Λοβέρδος, περίπου 1930, Λάδι σε μουσαμά 129 x 95 εκ. 
  • Ελιές, δεκαετία 1930, Λάδι σε μουσαμά 70 x 61 εκ. 
  • Αθηνά, δεκαετία 1920, Παστέλ, κάρβουνο και υδατόχρωμα σε χαρτόνι 49 x 40 εκ. 
  • Έκθεσις Παρθένη/ Ζάππειον, 1920, Δίχρωμη λιθογραφία 100 x 70 εκ.

Ανάμεσα στα 6 αυτά έργα, περιλαμβάνονται 3 προσωπογραφίες των αδελφών Λοβέρδων από τον ζωγράφο. Τα υπόλοιπα 3 έργα είναι ένα τοπίο, ένα μυθολογικό θέμα και μια αφίσα από τη μεγάλη αναδρομική έκθεση του Παρθένη στο Ζάππειο το 1920.

Η σχέση του Παρθένη με την τράπεζα

Οι 3 προσωπογραφίες των αδελφών Λοβέρδων οφείλονται στη στενή φιλία του Κωνσταντίνου Παρθένη με τους φιλότεχνους τραπεζίτες, ιδρυτές της Λαϊκής Τράπεζας, που αποτελεί κομμάτι της ζωντανής ιστορίας της Alpha Bank. Η φιλία αυτή νοηματοδοτεί πολλαπλά τη σχέση της τράπεζας με τον καλλιτέχνη.

Μια σημαντική αναδρομική έκδοση

Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη αναδρομική έκθεση που αφιερώνεται στον κορυφαίο Έλληνα ζωγράφο, Κωνσταντίνο Παρθένη, έναν από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της νεοελληνικής τέχνης. Η έκθεση συμπεριλαμβάνεται στις δράσεις μας για την προαγωγή του πολιτισμού και της πνευματικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Χαιρετισμός του Βασίλη Ράπανου

Ο κ. Βασίλης Ράπανος, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Alpha Bank, απηύθυνε τον χαιρετισμό στα εγκαίνια της έκθεσης και αναφέρθηκε στη συνεισφορά της τράπεζας: «Η συμμετοχή μας και η στήριξη στην έκθεση, αποτελούν εκδήλωση του διαχρονικού μας ενδιαφέροντος για την Τέχνη και τον Πολιτισμό. Η Τράπεζά μας ανέκαθεν στήριζε και στηρίζει εκδηλώσεις που δίνουν τη δυνατότητα στον Έλληνα πολίτη να γνωρίσει μύστες της Τέχνης και τον κάνει κοινωνό σημαντικών πολιτιστικών δράσεων. Για την Alpha Bank, ο Πολιτισμός είναι βασικό στοιχείο της πολιτικής μας για κοινωνική υπευθυνότητα και συνεισφορά στη δημιουργία μιας πιο ανθρώπινης κοινωνίας».