Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Αρχική / Νέα και δράσεις / Η μουσειοβαλίτσα «Νόμισμα και Συναλλαγές» στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας
01.04.2023

Η μουσειοβαλίτσα «Νόμισμα και Συναλλαγές» στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας

Μουσειοβαλίτσα «Νόμισμα και Συναλλαγές», Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας
Μουσειοβαλίτσα «Νόμισμα και Συναλλαγές», Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας
Μουσειοβαλίτσα «Νόμισμα και Συναλλαγές», Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας

Το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας Ημαθίας, πρωτοπόρος σε συνεργίες και δράσεις, φιλοξένησε τη μουσειοβαλίτσα κατά το διάστημα Οκτώβριος-Νοέμβριος 2022. Μέσα από το ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό υλικό της μουσειοβαλίτσας, συνολικά 40 παιδιά από τη Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξη του σχολείου είχαν την ευκαιρία να:

  • Γνωρίσουν τις βασικές οικονομικές έννοιες που χρησιμοποιούνται στην καθημερινότητά τους και τους σύγχρονους τρόπους συναλλαγής.
  • Ταξιδέψουν στην ιστορία του νομίσματος και των οικονομικών συναλλαγών, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Επιλέξαμε το συγκεκριμένο σχολείο και για το νέο τηλεοπτικό γύρισμα με θέμα τη μουσειοβαλίτσα «Νόμισμα και Συναλλαγές. Από το χθες στο Σήμερα» της Νομισματικής Συλλογής.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του σχολείου κ. Δημήτριο Κατσαβό για την προθυμία και την άψογη συνεργασία που διατηρούμε χρόνια τώρα μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Νομισματικής Συλλογής, καθώς και τις δασκάλες κ. Αναγνώστη και κ. Μακριδάκη που υλοποίησαν το Πρόγραμμα.

Σχετική ανάρτηση έγινε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες.

Παρακολουθώ βίντεο του προγράμματος

Δείτε την επίσκεψη της μουσειοβαλίτσας «Νόμισμα και Συναλλαγές. Από το χθες στο σήμερα» στο δημοτικό σχολείο της Κουλούρας Βέροιας.