Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Αρχική / Νέα και δράσεις / «Τα Μουσεία της Κέρκυρας συνομιλούν. Η κρίση της πανδημίας στον τομέα του πολιτισμού»
22.05.2020

«Τα Μουσεία της Κέρκυρας συνομιλούν. Η κρίση της πανδημίας στον τομέα του πολιτισμού»

Η κρίση της πανδημίας στον τομέα του πολιτισμού

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, το Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης συμμετείχε στη συζήτηση με θέμα «Τα Μουσεία της Κέρκυρας συνομιλούν. Η κρίση της πανδημίας στον τομέα του πολιτισμού», η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, λόγω της πανδημίας Covid-19. Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι Μουσειακές Συλλογές του Ιονίου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διαχείριση και ανάδειξη πολιτιστικής πληροφορίας» του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συζήτησης, αναπτύχθηκαν οι πολιτικές αντιμετώπισης της κρίσης του κορωνοϊού από τα μουσεία, οι ψηφιακές εφαρμογές και δράσεις για την εξ αποστάσεως εμπλοκή του κοινού σε μουσειακούς χώρους και ανταλλάχθηκαν απόψεις για τα νέα δεδομένα που επέφερε η πανδημία στον τομέα του πολιτισμού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν το παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στην Κέρκυρα, η Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας, το Μουσείο Σολωμού, το Μουσείο Καποδίστρια, το Λαογραφικό Μουσείο Σιναράδων και το Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης, το οποίο εκπροσώπησε ο Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, υπεύθυνος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου.

Η εκδήλωση ήταν ανοικτή για το κοινό, μέσω ψηφιακής εφαρμογής τηλεδιάσκεψης, και την παρακολούθησαν 55 άτομα.