Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Αρχική / Νέα και δράσεις / Η Συλλογή Έργων Τέχνης στην ετήσια συνάντηση των μελών IACCCA
20.11.2023

Η Συλλογή Έργων Τέχνης στην ετήσια συνάντηση των μελών IACCCA

Συνάντηση μελών IACCCA στην Αθήνα
Συνάντηση μελών IACCCA στην Αθήνα
Συνάντηση μελών IACCCA στην Αθήνα
Συνάντηση μελών IACCCA στην Αθήνα
Συνάντηση μελών IACCCA στην Αθήνα

Με αφορμή την ετήσια συνάντηση της IACCCA (International Association of Corporate Collections of Contemporary Art), η Δρ Δέσποινα Τσούργιαννη, Επιστημονική Υπεύθυνη της Συλλογής Έργων Τέχνης της Alpha Bank , παρουσίασε τη Συλλογή σε εκπροσώπους εταιρικών συλλογών 6 χωρών.

Η Συλλογή Έργων Τέχνης της Alpha Bank ανήκει στο δίκτυο μελών της IACCCA. Η Δρ Δέσποινα Τσούργιαννη πραγματοποίησε μια συνοπτική παρουσίαση της Συλλογής, με προβολή εμβληματικών έργων, δράσεων και ζητημάτων διαχείρισης. Ακολούθησε εκτενής συζήτηση για θεσμικά και οργανωτικά θέματα που αφορούν τις εταιρικές συλλογές έργων τέχνης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ενδιαφέρουσες γνώσεις και εμπειρίες.

IACCCA OGA in Athens and Delphi

Η φετινή συνάντηση «IACCCA OGA in Athens and Delphi» πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, 6-8 Νοεμβρίου. Συμμετείχαν εκπρόσωποι εταιρικών συλλογών από το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ελβετία, την Αυστρία και τη Γερμανία.

Η IACCCA διοργανώνει κάθε χρόνο για τα μέλη της:

  • 1 γενική συνέλευση την άνοιξη.
  • 1 σεμινάριο το φθινόπωρο.

Οι συμμετέχοντες επισκέπτονται μουσεία και πολιτιστικούς χώρους, κάνουν workshop και παρακολουθούν συνέδρια για τη διαχείριση εταιρικών συλλογών έργων τέχνης.