Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Αρχική / e-shop / Εκδόσεις / Νομισματική ιστορία / Κρητών πόλεις. Η μαρτυρία των νομισμάτων

Κρητών πόλεις. Η μαρτυρία των νομισμάτων

e-shop
Κρητών πόλεις. Η μαρτυρία των νομισμάτων

Η έκδοση Κρητών Πόλεις. Η μαρτυρία των νομισμάτων συνόδευσε την ομότιτλη έκθεση που διοργανώθηκε στο Μουσείο Αρχαίας Ελεύθερνας στην Κρήτη το 2019. Παρουσιάζει 124 νομίσματα που κυκλοφόρησαν στην Κρήτη από τους κλασικούς έως τους ελληνιστικούς χρόνους. Η έκδοση προσφέρει αξιόλογες πληροφορίες για την αρχαία νομισματοκοπία αλλά και για την κοινωνία της Κρήτης.

Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο

Τι περιλαμβάνει η έκδοση

Η έκδοση Κρητών πόλεις. Η μαρτυρία των νομισμάτων παρουσιάζει τη νομισματοκοπία και τη νομισματική κυκλοφορία των αρχαίων κρητικών πόλεων. Περιλαμβάνει 124 νομίσματα που εκδόθηκαν ή κυκλοφόρησαν στην Κρήτη κατά τη διάρκεια των κλασικών και ελληνιστικών χρόνων.

Τα περισσότερα νομίσματα που παρουσιάζονται ανήκουν στη Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank. Τα υπόλοιπα ανήκουν στις Εφορείες Αρχαιοτήτων Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

Στο τέλος της έκδοσης υπάρχει κατάλογος με τις φωτογραφίες όλων των νομισμάτων και πλούσια σχετική βιβλιογραφία.

Ο κατάλογος μιας αξιόλογης έκθεσης

Η έκδοση κυκλοφόρησε με την ευκαιρία της έκθεσης «Κρητών πόλεις. Η μαρτυρία των νομισμάτων» που διοργάνωσε η Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank στο Μουσείο Αρχαίας Ελεύθερνας το 2019. Συνεργάστηκαν επίσης η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα κρητικού νομίσματος αποτελεί ο αργυρός στατήρας της Φαιστού. Το νόμισμα αυτό είναι από τα ωραιότερα της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank.

Μαθαίνω περισσότερα για την έκδοση Κρητών πόλεις. Η μαρτυρία των νομισμάτων.

Share