Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Αρχική / Εκδόσεις / Αντιστοιχίες. Λουλούδια από την ελληνική τέχνη

Έτος έκδοσης: 2007

Αντιστοιχίες. Λουλούδια από την ελληνική τέχνη

Η έκδοση Αντιστοιχίες. Λουλούδια από την ελληνική τέχνη παρουσιάζει έργα καλλιτεχνών από τον 19ο αιώνα με θέμα το λουλούδι. Η έκδοση συνόδευε την ομώνυμη έκθεση που παρουσιάστηκε στον Εκθεσιακό Πολιτιστικό Χώρο της Alpha Bank στο Ναύπλιο και στο παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης.

Στοιχεία έκδοσης
  • Επιμέλεια: Ειρήνη Οράτη, Ελένη Κυπραίου
  • Γλώσσα: Δίγλωσση (Ελληνικά/Αγγλικά)
  • Έτος έκδοσης: 2007

Τι περιλαμβάνει η έκδοση

Η έκδοση Αντιστοιχίες. Λουλούδια από την ελληνική τέχνη περιλαμβάνει 4 κείμενα μέσα από τα οποία αξιολογούνται τα έργα της ομώνυμης έκθεσης, άλλοτε στη σχέση και άλλοτε στην αντίθεσή τους.

Ανεξάρτητα από τα κείμενα, η παράθεση των εικόνων έχει γίνει με χρονολογική σειρά. Εικονίζονται πίνακες, σχέδια, χαρακτικά, φωτογραφίες, γλυπτά, εγκαταστάσεις και περιβάλλοντα.

Ο κατάλογος μιας αξιόλογης έκθεσης

Η έκδοση συνόδευε την έκθεση «Αντιστοιχίες. Λουλούδια από την ελληνική τέχνη» που παρουσιάστηκε στον Εκθεσιακό Πολιτιστικό Χώρο της Alpha Bank στο Ναύπλιο, και στο παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης (16.06.2007 - 28.10.2007).

Στην έκθεση περιλαμβάνονταν πίνακες, σχέδια, φωτογραφίες, κατασκευές, περιβάλλοντα, προβολές. Η διάταξή τους στον χώρο ήταν τέτοια που αναδείκνυε κοινά στοιχεία ή υπογράμμιζε διαφορές.

Με θέμα το λουλούδι

Η έκδοση παρουσιάζει έργα καλλιτεχνών από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα, με βασικό τους θέμα το λουλούδι. Βασίζεται στη δημιουργία διαλόγου μεταξύ των έργων.

Επιμέλεια: Ειρήνη Οράτη, Ελένη Κυπραίου
Εκδότης: Alpha Bank
Τόπος και χρονολογία: Αθήνα, 2007
Διαστάσεις: 29 x 21 εκ.
Σελίδες: 103
Τύπος εξώφυλλου: Μαλακό
ISBN ελληνικής έκδοσης: 978-960-88823-9-3