Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Αρχική / Εκδόσεις / Μυθολογίας αφήγηση. Η εικόνα του μύθου στα αρχαία νομίσματα

Έτος έκδοσης: 2008

Μυθολογίας αφήγηση. Η εικόνα του μύθου στα αρχαία νομίσματα

Στην έκδοση Μυθολογίας αφήγηση. Η εικόνα του μύθου στα αρχαία νομίσματα παρουσιάζονται 39 νομίσματα από τη Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank. Η δίγλωσση αυτή έκδοση προβάλλει την εικονογράφηση του μύθου στα αρχαία νομίσματα. Γίνεται αναφορά στους 12 θεούς του Ολύμπου, σε μικρότερες θεότητες, σε ήρωες και μυθολογικές ιστορίες, στους μύθους της Κρήτης, σε μυθικά όντα και αντικείμενα.

Στοιχεία έκδοσης
  • Επιμέλεια: Δήμητρα Τσαγκάρη
  • Γλώσσα: Δίγλωσση (Ελληνικά/Αγγλικά)
  • Έτος έκδοσης: 2008

Τι περιλαμβάνει η έκδοση

Η δίγλωσση έκδοση Μυθολογίας Αφήγηση. Η Εικόνα του Μύθου στα Αρχαία Νομίσματα αναφέρεται στην εικονογράφηση του μύθου στα αρχαία νομίσματα. Παρουσιάζονται επιλεκτικά 39 αρχαία νομίσματα από τη Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank.

Η εικόνα του μύθου

Η αρχαία ελληνική μυθολογία είναι ένα πνευματικό αγαθό με διαχρονική και ακατάλυτη αξία. Πάντοτε γοήτευε τον άνθρωπο κάθε εποχής και συνέβαλλε στην πνευματική συγκρότησή του.

Οι μυθολογικές ιστορίες ξεκίνησαν ως προφορική παράδοση. Σταδιακά απέκτησαν συγκεκριμένες εικονογραφήσεις για να μπορούν να τις κατανοούν όσοι τις έβλεπαν. Ένας συναρπαστικός κόσμος με θεούς, ήρωες και μυθικά όντα ενέπνευσε τους καλλιτέχνες της αρχαιότητας, ακόμη και τους χαράκτες των νομισμάτων.

Η εικονογράφηση προσφέρει ένα ταξίδι στην εξερεύνηση του παρελθόντος. Τα νομίσματα, αντικείμενα καθημερινής χρήσης, γίνονται φορείς ποικίλων μηνυμάτων και πληροφοριών. Πολλές φορές μετατρέπονται σε εξαιρετικά έργα τέχνης.

Το έργο αυτό συνδέεται με την έκδοση Μύθος και νόμισμα. Παραστάσεις, συμβολισμοί και ερμηνείες από την ελληνική μυθολογία που κυκλοφόρησε με την ευκαιρία της ομότιτλης έκθεσης το 2011.

Επιμέλεια: Δήμητρα Τσαγκάρη
Εκδότης: Alpha Bank
Τόπος και χρονολογία: Αθήνα, 2008
Διαστάσεις: 30 x 21 εκ.
Σελίδες έκδοσης: 25
Τύπος εξώφυλλου: Μαλακό
ISBN έκδοσης: -