Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Αρχική / e-shop / Εκδόσεις / Τέχνες / Δημήτρης Γαλάνης. Τα εικονογραφημένα βιβλία

Δημήτρης Γαλάνης. Τα εικονογραφημένα βιβλία

e-shop
Δημήτρης Γαλάνης. Τα εικονογραφημένα βιβλία

Η έκδοση Δημήτρης Γαλάνης. Τα εικονογραφημένα βιβλία παρουσιάζει βιβλία που εικονογράφησε ο Γαλάνης από το 1904 έως το 1962. Τα περισσότερα από αυτά ανήκουν στη Συλλογή Έργων Τέχνης της Alpha Bank και στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ). Η έκδοση βασίζεται σε έρευνα πάνω στα έργα εικονογράφησης του Δημήτρη Γαλάνη.

Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο

Τι περιλαμβάνει η έκδοση

Η έκδοση Δημήτρης Γαλάνης. Τα εικονογραφημένα βιβλία είναι αποτέλεσμα της έρευνας που πραγματοποίησαν η Συλλογή Έργων Τέχνης της Alpha Bank και το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ) κατά τα έτη 2008-2013.

Πρωτογενές υλικό για την έρευνα ήταν ορισμένα βιβλία που εικονογράφησε ο Δημήτρης Γαλάνης και ανήκουν στις πλούσιες συλλογές της Alpha Bank και του ΜΙΕΤ. Αξιοποιήθηκαν επίσης τεκμήρια από το μουσείο της Μονμάρτρης στο Παρίσι (La Société Le Vieux Montmartre).

Καταγράφηκαν βιβλία, λευκώματα και έντυπα που εικονογράφησε ο καλλιτέχνης το χρονικό διάστημα 1904-1962.

Ο κατάλογος μιας αξιόλογης έκθεσης

Η έκδοση συνόδευσε την έκθεση «Δημήτρης Γαλάνης: Τα εικονογραφημένα βιβλία» που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μέγαρο Εϋνάρδου, το Πολιτιστικό Κέντρο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ) στην Αθήνα. Τμήμα της έκθεσης φιλοξενήθηκε από τις 26 Μαΐου έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2015 στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ στη Θεσσαλονίκη.

Παρουσιάστηκαν ορισμένες από τις εκδόσεις που περιλαμβάνονται στις Συλλογές της Alpha Bank και του ΜΙΕΤ και αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα της χαρακτικής του Γαλάνη.

Μαθαίνω περισσότερα για την έκδοση Δημήτρης Γαλάνης. Τα εικονογραφημένα βιβλία.

Share