Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Αρχική / Εκδόσεις / H Συλλογή της Alpha Bank. Ελληνική τέχνη από το 1950 έως σήμερα (Κύπρος, 2008)

Έτος έκδοσης, 2008

H Συλλογή της Alpha Bank. Ελληνική τέχνη από το 1950 έως σήμερα (Κύπρος, 2008)

Η έκδοση H Συλλογή της Alpha Bank. Ελληνική τέχνη από το 1950 έως σήμερα παρουσιάζει νεότερα έργα της ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας. Τα έργα ανήκουν στη σημαντική Συλλογή Έργων Τέχνης της Alpha Bank. Η έκδοση συνόδευσε την ομώνυμη έκθεση που πραγματοποιήθηκε σε 3 πόλεις της Κύπρου (Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα).

Στοιχεία έκδοσης
  • Επιμέλεια: Ειρήνη Οράτη
  • Γλώσσα: Δίγλωσση (Ελληνικά/Αγγλικά)
  • Έτος έκδοσης: 2008

Τι περιλαμβάνει η έκδοση

Η έκδοση H Συλλογή της Alpha Bank. Eλληνική τέχνη από το 1950 έως σήμερα αφορά το τμήμα της Συλλογής Έργων Τέχνης της Alpha Bank που περιλαμβάνει τη νεότερη ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία.

Τα κείμενα αναφέρονται στη δημιουργία και το περιεχόμενο της συλλογής, καθώς και στη σύγχρονη ελληνική τέχνη. Tα έργα της έκδοσης είναι χωρισμένα σε 3 ενότητες.

Ο κατάλογος μιας αξιόλογης έκθεσης

Η έκδοση συνόδευσε την έκθεση «Η Συλλογή της Alpha Bank. Ελληνική Τέχνη από το 1950 έως Σήμερα» της Συλλογής Έργων Τέχνης της Alpha Bank που παρουσιάστηκε σε 3 πόλεις της Κύπρου (Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα).

Η έκθεση περιλάμβανε 60 έργα από τη Συλλογή Έργων Τέχνης της Alpha Bank και έγινε με αφορμή τον εορτασμό των 10 ετών λειτουργίας της Alpha Bank Cyprus.

Χρονική περίοδος που καλύπτει

Η έκδοση περιλαμβάνει πίνακες και χαρακτικά που ανήκουν στη μεταπολεμική περίοδο (1950-2000). Μερικοί από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας έχουν φιλοτεχνήσει τα συγκεκριμένα έργα.

Επιμέλεια: Ειρήνη Οράτη
Εκδότης: Alpha Bank
Τόπος και χρονολογία: Αθήνα, 2008
Διαστάσεις: 30 x 24 εκ.
Σελίδες: 107