Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Αρχική / Εκδόσεις / SNG. Greece II. The Alpha Bank Collection. Macedonia I. Alexander I-Perseus

Έτος έκδοσης: 2000

SNG. Greece II. The Alpha Bank Collection. Macedonia I. Alexander I-Perseus

Η έκδοση Sylloge Nummorum Graecorum (SNG). Greece II. The Alpha Bank Numismatic Collection. Macedonia I. Alexander I-Perseus προβάλλει ένα μέρος της σπάνιας Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank. Περιλαμβάνει νομίσματα του βασιλείου της Μακεδονίας από την εποχή του Αλεξάνδρου Α΄ έως την εποχή του Περσέα.

Στοιχεία έκδοσης
  • Επιμέλεια: Sophia Kremydi-Sicilianou
  • Γλώσσα: Αγγλικά
  • Έτος έκδοσης: 2000

Τι περιλαμβάνει η έκδοση

Το έργο Sylloge Nummorum Graecorum (SNG). Greece II. The Alpha Bank Numismatic Collection. Macedonia I. Alexander I-Perseus περιλαμβάνει 1.148 νομίσματα της Μακεδονίας.

Τα νομίσματα που παρουσιάζονται καλύπτουν όλη τη νομισματική ιστορία της Μακεδονίας: από την εποχή του Αλεξάνδρου Α΄, του πρώτου Μακεδόνα βασιλιά που έκοψε νόμισμα, έως την εποχή του Περσέα, του τελευταίου βασιλιά της Μακεδονίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το αργυρό οκτάδραχμο Αλεξάνδρου. Το νόμισμα αυτό είναι από τα ωραιότερα της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank.

Συνεχές επιστημονικό έργο

Η έκδοση αποτελεί την 1η δημοσίευση μέρους της Συλλογής της Alpha Bank στη διεθνή σειρά Sylloge Nummorum Graecorum. Μια 2η έκδοση με τα νομίσματα της Κεντρικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε το 2012.

Η καταλογογράφηση και η χρονολόγηση των νομισμάτων έγινε σύμφωνα με τις τελευταίες μονογραφίες και τα ειδικά άρθρα. Σε όλα τα νομίσματα δίδεται και η παραπομπή σε γενικές δημοσιεύσεις άλλων μεγάλων συλλογών.

Sylloge Nummorum Graecorum

Η διεθνής σειρά Sylloge Nummorum Graecorum είναι ένα διεθνές εκδοτικό πρόγραμμα με στόχο την καταλογογράφηση των δημόσιων και ιδιωτικών συλλογών αρχαίων ελληνικών νομισμάτων.

Οι δημοσιεύσεις συλλογών γίνονται σε συνεργασία με τις ειδικές επιτροπές της Ακαδημίας Αθηνών και συγκεκριμένα το Κέντρον Ερεύνης της Αρχαιότητος. Η σειρά τελεί υπό την αιγίδα της Union Académique Internationale και της Association Internationale d’ Archéologie Classique.

Σύμφωνα με τους κανόνες της Sylloge Nummorum Graecorum, τα νομίσματα περιγράφονται με συντομία. Δίδεται το μέταλλο, το βάρος σε γραμμάρια και οι άξονες με τη μορφή της ώρας.

Επιμέλεια: Sophia Kremydi-Sicilianou
Εκδότης: Alpha Bank
Τόπος και χρονολογία: Αθήνα, 2000
Διαστάσεις: 30 x 23 εκ.
Σελίδες έκδοσης: 148
Τύπος εξώφυλλου: Πανόδετο
ISBN αγγλικής έκδοσης: 960-85313-6-5