Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Αρχική / Εκδόσεις / SNG. Greece 6. The Alpha Bank Numismatic Collection. From Thessaly to Euboea

Έτος έκδοσης: 2012

SNG. Greece 6. The Alpha Bank Numismatic Collection. From Thessaly to Euboea

Η έκδοση Sylloge Nummorum Graecorum (SNG). Greece 6. The Alpha Bank Numismatic Collection. From Thessaly to Euboea πραγματοποιήθηκε από το Κέντρον Ερεύνης της Αρχαιότητας της Ακαδημίας Αθηνών. Περιλαμβάνει νομίσματα από 82 εκδότριες αρχές της Δυτικής και Κεντρικής Ελλάδας, από τη Θεσσαλία έως και την Εύβοια.

Στοιχεία έκδοσης
  • Συγγραφέας: Dimitra I. Tsangari
  • Γλώσσα: Αγγλικά
  • Έτος έκδοσης: 2012

Τι περιλαμβάνει η έκδοση

Το έργο Sylloge Nummorum Graecorum (SNG). Greece 6. The Alpha Bank Numismatic Collection. From Thessaly to Euboea παρουσιάζει 1.005 νομίσματα της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank, που προέρχονται από τη Θεσσαλία έως και την Εύβοια.

Περιλαμβάνεται η πλούσια και ενδιαφέρουσα νομισματοκοπία που προέρχεται από 82 εκδότριες αρχές: πόλεις, ηγεμόνες, βασιλείς, τυράννους και ομοσπονδίες. Οι εκδότριες αρχές παρουσιάζονται σύμφωνα με τη γεωγραφική κατάταξη του βρετανού νομισματολόγου Barclay Head.

Συνεχές επιστημονικό έργο

Η έκδοση αυτή αποτελεί τη 2η δημοσίευση μέρους της Συλλογής της Alpha Bank στη διεθνή σειρά Sylloge Nummorum Graecorum. Η 1η δημοσίευση στην ίδια διεθνή σειρά πραγματοποιήθηκε το 2000 και περιλάμβανε τα νομίσματα των Μακεδόνων βασιλέων.

Η καταλογογράφηση και η χρονολόγηση των νομισμάτων έγινε σύμφωνα με τις τελευταίες μονογραφίες και τα ειδικά άρθρα, όπου αυτά υπάρχουν. Σε όλα τα νομίσματα υπάρχει και η παραπομπή σε γενικές δημοσιεύσεις άλλων μεγάλων συλλογών. Περιλαμβάνεται επίσης πλούσια βιβλιογραφία.

Sylloge Nummorum Graecorum

Η διεθνής σειρά Sylloge Nummorum Graecorum είναι ένα διεθνές εκδοτικό πρόγραμμα με στόχο την καταλογογράφηση των δημόσιων και ιδιωτικών συλλογών αρχαίων ελληνικών νομισμάτων.

Οι δημοσιεύσεις συλλογών γίνονται σε συνεργασία με τις ειδικές επιτροπές της Ακαδημίας Αθηνών και συγκεκριμένα το Κέντρον Ερεύνης της Αρχαιότητος. Η σειρά τελεί υπό την αιγίδα της Union Académique Internationale και της Association Internationale d’ Archéologie Classique.

Σύμφωνα με τους κανόνες της Sylloge Nummorum Graecorum, τα νομίσματα περιγράφονται με συντομία. Δίδεται το μέταλλο, το βάρος σε γραμμάρια και οι άξονες με τη μορφή της ώρας.

Συγγραφέας: Dimitra I. Tsangari
Εκδότης: Academy of Athens
Τόπος και χρονολογία: Αθήνα, 2012
Διαστάσεις: 29,5 x 22,5 εκ.
Σελίδες: 125
Τύπος εξώφυλλου: Σκληρό
ISBN: 978-960-404-202-9