Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Αρχική / Εκθέσεις / Συμμετοχή στην έκθεση «Η βιομηχανική κληρονομιά της Κέρκυρας, 19ος – 20ος αιώνας»

Συμμετοχή στην έκθεση «Η βιομηχανική κληρονομιά της Κέρκυρας, 19ος – 20ος αιώνας»

Αφίσα «Η βιομηχανική κληρονομιά της Κέρκυρας»
Εκθέματα «Η βιομηχανική κληρονομιά της Κέρκυρας»
Εκθέματα από την έκθεση «Η βιομηχανική κληρονομιά της Κέρκυρας»
Κερματικό γραμμάτιο από την έκθεση «Η βιομηχανική κληρονομιά της Κέρκυρας»
Κερματικό γραμμάτιο «Η βιομηχανική κληρονομιά της Κέρκυρας»

Η Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank δανείζει στην έκθεση «Η Βιομηχανική Κληρονομιά της Κέρκυρας, 19ος – 20ος αιώνας» χαρτονομίσματα που εκδόθηκαν στην Κέρκυρα. Η έκθεση εστιάζει στη βιομηχανική ιστορία της νήσου από τις αρχές του 19ου έως τα τέλη του 20ού αιώνα.

Η Νομισματική Συλλογή συμμετέχει στην έκθεση «Η Βιομηχανική Κληρονομιά της Κέρκυρας, 19ος – 20ος αιώνας» με 6 κερματικά γραμμάτια (χαρτονομίσματα μικρής αξίας), που εξέδωσε το κερκυραϊκό τυπογραφείο «Αδελφών Γ. Ασπιώτη», το διάστημα 1918-1925.

Η βιομηχανική ιστορία της Κέρκυρας

Η έκθεση εστιάζει στη βιομηχανική ιστορία της Κέρκυρας από τις αρχές του 19ου έως τα τέλη του 20ού αιώνα. Αυτή την εποχή παρατηρείται στα Ιόνια Νησιά μια σημαντική βιοτεχνική και βιομηχανική ανάπτυξη.

Μέσα από μια θεματική αφηγηματική διαδρομή, παρουσιάζονται προϊόντα καθημερινής χρήσης από τη ζωή των Κερκυραίων κατά τους 2 προηγούμενους αιώνες, όπως χαρτί, σχοινιά, ελαιόλαδο, αλεύρι, ζυμαρικά, δέρματα, είδη κεραμικής, αλάτι και κρασί.

Υλικό από άλλες συλλογές

Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Αρχεία Νομού Κέρκυρας, το κτήμα Θεοτόκη, η Σαπωνοποιία Πατούνη και αρκετοί ιδιώτες παραχώρησαν υλικό από τις συλλογές τους για την πραγματοποίηση της έκθεσης.