Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Αρχική / Νέα και δράσεις / 21η Ετήσια Ενημερωτική Συνάντηση Μουσείων Νεότερου Πολιτισμού
07.10.2019

21η Ετήσια Ενημερωτική Συνάντηση Μουσείων Νεότερου Πολιτισμού

21η Ετήσια Συνάντηση Μουσείων Νεότερου Πολιτισμού

Την Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η 21η Ετήσια Ενημερωτική Συνάντηση Μουσείων Νεότερου Πολιτισμού, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα του ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων – International Council of Museums). Το θέμα της συνάντησης ήταν «Παραστατικές Τέχνες και Εκπαιδευτικές Δράσεις: Ερμηνεία και εμπειρία στο μουσείο».

Στις εργασίες της ημερίδας παρουσιάστηκαν τόσο οι δράσεις των μουσείων που σχετίζονται με το κυρίως θέμα, όσο και τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα των μουσείων.

Εκ μέρους της Τράπεζας, ο Υπεύθυνος των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης στην Κέρκυρα Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, και η Ματίνα Δημοπούλου από τη Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank παρουσίασαν το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Αρχιτεκτονικά Μνημεία της Αρχαιότητας στα Ελληνικά Χαρτονομίσματα». Παρουσιάστηκε αναλυτικά το συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς και το συνοδευτικό και εποπτικό υλικό που χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή του. Σκοπός του προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά μνημεία της αρχαίας Ελλάδας, τους βασικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς της αρχαιότητας, καθώς επίσης και ιστορικά κτίρια της Κέρκυρας.

Μέσα από το πρόγραμμα τα παιδιά ανακαλύπτουν το παρελθόν και μελετούν το παρόν, κατανοώντας την έννοια της αρχιτεκτονικής παράδοσης.