Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Αρχική / Νέα και δράσεις / «Χάρτινο νόμισμα – το ελληνικό χαρτονόμισμα» – 2021
10.09.2021

«Χάρτινο νόμισμα – το ελληνικό χαρτονόμισμα» – 2021

Αφίσα με χαρτονομίσματα για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης.
Εξώφυλλο της έκδοσης Χάρτινο νόμισμα – το ελληνικό χαρτονόμισμα. Έντυπο για μαθητές Γυμνασίου
Εξώφυλλο της έκδοσης Χάρτινο νόμισμα – το ελληνικό χαρτονόμισμα. Έντυπο για μαθητές Δ’-Στ’ Δημοτικού

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Δ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού και Γυμνασίου στο Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης στην Κέρκυρα. Με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στο πλαίσιο της μόνιμης έκθεσης «Ελληνικό Χαρτονόμισμα. Ιστορικές Μαρτυρίες» που παρουσιάζεται στο Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης στην Κέρκυρα, διεξάγεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο:

«Χάρτινο νόμισμα–το ελληνικό χαρτονόμισμα» – 2021

Για να δείτε την παρουσίαση του προγράμματος, πατήστε εδώ.

Κύριος στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές την ιστορία του νομίσματος, με έμφαση στα ελληνικά χαρτονομίσματα που κυκλοφόρησαν από την ίδρυση του ελληνικού κράτους το 1830 έως την έλευση του ευρώ το 2002.

Μέσα από διαλογική συζήτηση, με τη χρήση σχετικού εποπτικού υλικού, οι μαθητές εξοικειώνονται με την εικονογραφία των ελληνικών χαρτονομισμάτων και ενημερώνονται σχετικά με σημαντικές στιγμές της ελληνικής ιστορίας. Επιπλέον, αναπτύσσουν τις δημιουργικές τους ικανότητες σχεδιάζοντας ένα χαρτονόμισμα, ενώ ταυτοχρόνως καλλιεργούν την κοινωνικότητά τους και το πνεύμα συνεργασίας μέσω ομαδικών δραστηριοτήτων.

Για τις ανάγκες του προγράμματος έχουν σχεδιαστεί 2 έντυπα, τα οποία απευθύνονται στις 2 διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης, Δημοτικό και Γυμνάσιο. Τα έντυπα αποτελούν υποστηρικτικό υλικό για τη διεξαγωγή ερευνητικών δραστηριοτήτων στους χώρους της έκθεσης και διανέμονται στους μαθητές.

Στον χώρο του μουσείου, τηρούνται αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της Covid-19, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Πληροφορίες προγράμματος

  • Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.
  • Διάρκεια Προγράμματος: 1 ώρα
  • Αριθμός παιδιών: 1 μόνο τμήμα έως 20 μαθητές
  • Ημέρες διεξαγωγής: Τετάρτη έως Παρασκευή

Οι ενδιαφερόμενοι:

Μπορούν να επικοινωνούν με τον κύριο Κωνσταντίνο Χριστόπουλο
στο τηλ. 266 104 1552.