Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Αρχική / Νέα και δράσεις / Επίσκεψη του Σοροπτιμιστικού Ομίλου στο Μουσείο Χαρτονομισμάτων
21.03.2024

Επίσκεψη του Σοροπτιμιστικού Ομίλου στο Μουσείο Χαρτονομισμάτων

Αναμνηστική φωτογραφία από την επίσκεψη
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη
Αναμνηστική φωτογραφία από την επίσκεψη

Στις 09.03.2024, 12 μέλη του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Κερκύρας επισκέφθηκαν το Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο.

Τα μέλη του Ομίλου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου και να γνωρίσουν σημαντικές στιγμές του νεότερου ελληνικού κράτους και της τοπικής ιστορίας των Επτανήσων.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα χαρτονομίσματα που φέρουν παραστάσεις με γυναικείες μορφές, συνήθως αλληγορίες, προσωποποιήσεις εννοιών ή ιστορικά πρόσωπα, και αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος με τις γυναίκες-μέλη του Ομίλου.

Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους των περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου, όπου φιλοξενείται η αναδρομική έκθεση «Ευαγγελία Μπίζα – Ξεδιπλώνοντας» , σε συνδιοργάνωση με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, την Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας και την Alpha Bank. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στο πολύπλευρο έργο της Ευαγγελίας Μπίζα (1963-2023), βιβλιοδέτριας και συντηρήτριας αρχειακού υλικού.