Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Αρχική / Νέα και δράσεις / Η έκθεση «Two Sides of the Same Coin» στη Ρουμανία
21.09.2023

Η έκθεση «Two Sides of the Same Coin» στη Ρουμανία

Άνοιξε για το κοινό η νέα έκθεση της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank με τίτλο «Two Sides of the Same Coin. Means of Transactions – Masterpieces of Art» (Οι δύο όψεις του Νομίσματος. Μέσο Συναλλαγής και Έργο Τέχνης) στη Ρουμανία. Η έκθεση φιλοξενείται στο εντυπωσιακό κτίριο της Εθνικής Τράπεζας της Ρουμανίας στο κέντρο του Βουκουρεστίου έως τον Μάρτιο του 2024. Στόχος της είναι να αναδείξει τις δύο όψεις του νομίσματος: αυτή που το χαρακτηρίζει ως μέσο συναλλαγής ήδη από τον 7ο αιώνα π.Χ. και αυτή που το μετατρέπει σε αριστούργημα της αρχαίας ελληνικής τέχνης.

Παρουσιάζονται 100 μοναδικά εκθέματα της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank. Κάποια από αυτά είναι σπάνια αριστουργήματα της αρχαίας νομισματοκοπίας. Η έκθεση αναδεικνύει τη συμβολή της Alpha Bank Romania στον πολιτισμό και τη συνεισφορά της στην εκπαίδευση του κοινού γύρω από χρηματοοικονομικά θέματα.

Παράλληλα, διεξάγονται εκπαιδευτικές δράσεις για μαθητές και μαθήτριες, κυρίως με τη χρήση διαδραστικών ψηφιακών εφαρμογών. Επίσης η έκθεση φιλοξενεί εκπαιδευτικά προγράμματα για το ευρύ κοινό. Πρόκειται για ένα μείζον πολιτιστικό γεγονός στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, και έχει προσελκύσει έντονα το ενδιαφέρον των εγχώριων ΜΜΕ.

Πληροφορίες έκθεσης

Πού: Μουσείο Εθνικής Τράπεζας της Ρουμανίας, Βουκουρέστι
Πότε: Από 22.09.2023 έως 01.03.2024
Διοργάνωση: Εθνική Τράπεζα της Ρουμανίας και Alpha Bank