Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Αρχική / Νέα και δράσεις / Κατάλογος «Τόποι δημιουργίας, αφιέρωμα στο Μέτσοβο»
11.10.2019

Κατάλογος «Τόποι δημιουργίας, αφιέρωμα στο Μέτσοβο»

Στις 19 Οκτωβρίου 2019 εγκαινιάζεται στην Πινακοθήκη Ευάγγελου Αβέρωφ στο Μέτσοβο η έκθεση «Τόποι δημιουργίας, αφιέρωμα στο Μέτσοβο», που θα διαρκέσει έως τις 12 Ιανουαρίου 2020.

Η Έκθεση, στην οποία συμμετέχουν 64 σημαντικοί σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες, είναι αφιερωμένη στον τόπο, τη δημιουργία, το όραμα και τη συνέχεια, και φιλοδοξεί να αναδείξει αφενός την πολυμορφία των αναζητήσεων και τον δυναμισμό της σύγχρονης τέχνης των δημιουργών μας και αφετέρου να συμβάλει στην πρόσληψη και κατανόηση μιας ιδιαίτερης πολιτισμικής οντότητας – ενός ξεχωριστού «τόπου δημιουργίας», που είναι το Μέτσοβο.

Οι καθιερωμένες φθινοπωρινές εκδηλώσεις της Πινακοθήκης Ε. Αβέρωφ σηματοδοτούνται φέτος από μια διπλή επετειακή γιορτή: Τη συμπλήρωση αφενός των 30 χρόνων λειτουργίας της Πινακοθήκης στο Μέτσοβο και αφετέρου των 60 χρόνων από την αναμπέλωση των άγονων πλαγιών της περιοχής.

Την Έκθεση επιμελείται η επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης Δρ. Λίνα Τσίκουτα-Δεϊμέζη, η οποία υπογράφει και τα κείμενα στον δίγλωσσο κατάλογο που συνοδεύει την Έκθεση.

Η Alpha Bank, στο πλαίσιο των πολιτιστικών της δραστηριοτήτων, ανέλαβε χορηγός του καταλόγου της Έκθεσης.