Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Αρχική / Εκθέσεις / Έκθεση «Τα ψηφιακά»

Έκθεση «Τα ψηφιακά»

Έργα της έκθεσης «Τα Ψηφιακά»
Έργο από την έκθεση «Τα Ψηφιακά»
Έργο από την έκθεση «Τα Ψηφιακά»
Έργο από την έκθεση «Τα Ψηφιακά»
Έργο από την έκθεση «Τα Ψηφιακά»
Έργο από την έκθεση «Τα Ψηφιακά»
Έργα της έκθεσης «Τα Ψηφιακά»
Έργα της έκθεσης «Τα Ψηφιακά»
Ενημερωτικό έκθεσης «Τα Ψηφιακά»
Αφίσα για τα εγκαίνια της έκθεσης «Τα Ψηφιακά»

Η έκθεση «Τα ψηφιακά» περιλαμβάνει 12 έργα – ψηφιακές εκτυπώσεις από νέους καλλιτέχνες. Τα έργα αυτά προβάλλουν την αμφίδρομη σχέση τεχνολογίας και τέχνης, καθώς συνδυάζουν εικαστικά και ψηφιακά μέσα. «Τα ψηφιακά» συμμετέχουν στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χαρακτικής (Athens PrintFest 2012).

Συμμετοχή σε Διεθνές Φεστιβάλ

Η Alpha Bank συμμετέχει στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χαρακτικής (Athens PrintFest 2012) με την έκθεση «Τα ψηφιακά». Η έκθεση, που περιλαμβάνει ψηφιακές εκτυπώσεις, είχε παρουσιαστεί αρχικά στον εκθεσιακό χώρο του κεντρικού κτιρίου της Alpha Bank, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2012.

12 έργα με ξεχωριστή οπτική

Η απόκτηση μιας ενότητας 12 έργων από τη Συλλογή Έργων Τέχνης της Alpha Bank ήταν η αφορμή για τη διοργάνωση της έκθεσης. Η Συλλογή απέκτησε τα 12 αυτά έργα το 2011. Τα έχουν φιλοτεχνήσει νέοι καλλιτέχνες.

Σκοπός της έκθεσης είναι το κοινό να γνωρίσει και να προσεγγίσει τις σύγχρονες τεχνικές της χαρακτικής, και την ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα οπτική τους.

Μια 2η δημιουργική παρέμβαση

Με αφορμή τη διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Χαρακτικής (Athens PrintFest 2012), οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση «Τα ψηφιακά» κλήθηκαν να επέμβουν, για άλλη μια φορά, χειρονομιακά πάνω στα έργα τους.

Στόχος τους ήταν να διαφοροποιήσουν το σκεπτικό της έκθεσης και να εμπλουτίσουν το περιεχόμενό της.

Οι καλλιτέχνες

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Έλλη Γρίβα, Γεωργία Δαμοπούλου, Χαράλαμπος Δερμάτης, Κατερίνα Διακομή, Ναταλία Κερκύρα, Εύα Μαραθάκη, Παντελής Ξηροχειμώνας, Λένια Οικονόμου, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Μιλτιάδης Πεταλάς, Αμαλία Σταυρουλάκη και Γιώργος Τσεριώνης.

Συνοδευτικό έντυπο

Για τις ανάγκες της έκθεσης έχει εκδοθεί συνοδευτικό 4πτυχο έντυπο που είναι εκτός εμπορίου.