Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Αρχική / Νέα και δράσεις / Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής – Κέρκυρα
16.04.2021

Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής – Κέρκυρα

Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής, Κέρκυρα

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, το Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας διοργάνωσε για πρώτη φορά έναν Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής για τους μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων του νησιού της Κέρκυρας. Ο διαγωνισμός έφερε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Συμμετείχαν συνολικά 243 μαθητές από 9 δημοτικά σχολεία της Κέρκυρας. Τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, μετά από σχετικά μαθήματα και συζητήσεις, εμπνεύστηκαν από την Ελληνική Επανάσταση και δημιούργησαν έργα με χρώμα, φαντασία και αρκετή πρωτοτυπία, στέλνοντας το δικό τους αισιόδοξο μήνυμα.

Τα έργα αξιολογήθηκαν από την κριτική επιτροπή, η οποία απαρτίστηκε από τους:

  • Ειρήνη Οράτη, Ιστορικός της Τέχνης, Επιμελήτρια Συλλογής Έργων Τέχνης Alpha Bank
  • Δήμητρα Τσαγκάρη, Νομισματολόγος, Επιμελήτρια Νομισματικής Συλλογής Alpha Bank
  • Χαρά Μαραντίδου, Αρχιτέκτων-Εικαστικός

Νικητής του διαγωνισμού αναδείχτηκε ο Αλέξανδρος Νίκας, μαθητής της Δ΄ τάξης, από το Δημοτικό Σχολείο Παλαιάς Πόλης Κέρκυρας, που εργάστηκε μαζί με την εκπαιδευτικό κυρία Ναταλία-Αικατερίνη Κερκύρα.

O νικητής του Διαγωνισμού είδε το έργο του στο έντυπο της εκπαιδευτικής δράσης για την Ελληνική Επανάσταση.

Το Δημοτικό Σχολείο Παλαιάς Πόλης Κέρκυρας παρέλαβε ως δωρεά τη μουσειοβαλίτσα της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νόμος-Νομίζω-Νόμισμα» για την ιστορία του νομίσματος. Η παράδοση έγινε την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021 από τον κ. Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, Υπεύθυνο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Χαρτονομισμάτων.