Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Αρχική / Νέα και δράσεις / Συνάντηση «Πολιτισμός, Ψηφιακά μέσα και Επιχειρηματικότητα»
22.05.2018

Συνάντηση «Πολιτισμός, Ψηφιακά μέσα και Επιχειρηματικότητα»

Την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση «Πολιτισμός, Ψηφιακά μέσα και Επιχειρηματικότητα», που διοργάνωσαν η οργάνωση Ξένιος Πόλις, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και το κέντρο Cardet.

Η συνάντηση διεξήχθη στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και το κτίριο της Alpha Bank, στην οδό Σοφοκλέους.

Το θέμα της συνάντησης ήταν η σημασία της ψηφιοποίησης του υλικού και άυλου πολιτισμού, οι συνέργειες και οι συνεργασίες μεταξύ πολιτιστικών ιδρυμάτων και ιδρυμάτων πληροφορικής, ο ρόλος της πολιτιστικής εκπαιδεύσεως και του τουρισμού, καθώς και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μέσω του ψηφιακού πολιτισμού.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η Νομισματική Συλλογή της Alpha Banκ μαζί με το Ινστιτούτο Πληροφορικής – Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), με την ανακοίνωση «Δημιουργώντας πρωτότυπες διαδραστικές εμπειρίες για Νομισματικές Συλλογές». Η επιμελήτρια της Νομισματικής Συλλογής της Τράπεζας, Δρ Δήμητρα Τσαγκάρη, και ο ερευνητής του ΙΤΕ, κ. Δημήτρης Γραμμένος, παρουσίασαν τις 2 ψηφιακές εφαρμογές Stater 3602 και Coin-o-rama, οι οποίες σχεδιάστηκαν για να παρουσιάζουν με έναν σύγχρονο και ψηφιακό τρόπο, συγκεκριμένο αριθμό αρχαίων νομισμάτων από τη συλλογή της Alpha Bank.

Συνολικά συμμετείχαν 21 εκπρόσωποι από 16 ιδρύματα πολιτισμού, εκπαίδευσης και πληροφορικής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Alpha Banκ.