Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Αρχική / Νέα και δράσεις / Αφήγηση παραμυθιού «Θεόφιλος Χατζημιχαήλ: Η ζωή του σαν παραμύθι»
31.05.2019

Αφήγηση παραμυθιού «Θεόφιλος Χατζημιχαήλ: Η ζωή του σαν παραμύθι»

Αφήγηση παραμυθιού «Θεόφιλος Χατζημιχαήλ: Η ζωή του σαν παραμύθι»

Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019, στο πλαίσιο της έκθεσης «Ο ζωγράφος Θεόφιλος – Τα Έργα δημιουργούν το περιβάλλον τους» που φιλοξενεί ο Εκθεσιακός Πολιτιστικός Χώρος της Alpha Bank στο Ναύπλιο, η αφηγήτρια Καλλιόπη Λιαδή παρουσίασε την αφηγηματική ενότητα «Θεόφιλος Χατζημιχαήλ: Η ζωή του σαν παραμύθι», σε παιδιά ηλικίας από 7 έως 10 ετών.

Ο λαϊκός μας ζωγράφος έγινε πρωταγωνιστής ενός πρωτότυπου παραμυθιού και τα παιδιά, με αβίαστο και ψυχαγωγικό τρόπο, έμαθαν για τα παιδικά του χρόνια στη Μυτιλήνη, για τα ταξίδια του στη Σμύρνη και τον Βόλο, για τις δυσκολίες και τις περιπέτειες που αντιμετώπισε, αλλά και για το καταφύγιο του: τη ζωγραφική και τις ιστορίες.

Παράλληλα, και σε συνδυασμό με την αφήγηση της κ. Λιαδή, γινόταν και προβολή εικόνων και φωτογραφιών από τη ζωή του και σημαντικών έργων του, ούτως ώστε τα παιδιά να ανακαλύψουν τα αγαπημένα του θέματα.

Ήρθαν σε επαφή με ήρωες και θεούς της μυθολογίας, τον Μεγαλέξανδρο, την Αδριάνα των Αθηνών, παραδοσιακά επαγγέλματα, ακρογιάλια και γλέντια στην εξοχή, και άκουσαν παραμύθια και τραγούδια που αναδύονται μέσα από τις ζωγραφιές του.