Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Αρχική / Εκδόσεις / Δάφνη Κωστοπούλου

Έτος έκδοσης: 2010

Δάφνη Κωστοπούλου

Η έκδοση Δάφνη Κωστοπούλου παρουσιάζει την ποικιλομορφία της καλλιτεχνικής δημιουργίας της Δάφνης Κωστοπούλου. Συνόδευσε την ομότιτλη έκθεση που παρουσιάστηκε το 2010 στον εκθεσιακό χώρο του κεντρικού κτιρίου της Alpha Bank.

Στοιχεία έκδοσης
  • Επιμέλεια: Αθηνά Ζωγράφου
  • Γλώσσα: Ελληνικά
  • Έτος έκδοσης: 2010

Τι περιλαμβάνει η έκδοση

Η έκδοση Δάφνη Κωστοπούλου είναι αφιερωμένη στην εικαστικό Δάφνη Κωστοπούλου (1937-2000). Είναι χωρισμένη σε 10 ενότητες. Κάθε ενότητα αντιστοιχεί σε μια περίοδο της καλλιτεχνικής της δημιουργίας. Έτσι, παρουσιάζεται με εμφανή τρόπο η ποικιλομορφία του έργου της.

Ο κατάλογος μιας αξιόλογης έκθεσης

Η έκδοση συνόδευσε την έκθεση «Δάφνη Κωστοπούλου» που παρουσιάστηκε στον εκθεσιακό χώρο του κεντρικού κτιρίου της Alpha Bank από τις 23.06.2010 έως τις 30.09.2010.

Η έκθεση διαρθρώθηκε ως συνοπτικό πανόραμα. Πρόβαλε έργα που ανήκουν στις συλλογές της Alpha Bank και του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.

Σκοπός της έκθεσης ήταν να:

  • Παρουσιαστούν όλες οι πτυχές της πολύπλευρης δημιουργίας της Κωστοπούλου.
  • Αποδοθεί φόρος τιμής σε μια από τις πιο ταλαντούχες και σεμνές δημιουργούς της γενιάς της.

Μια πολύπλευρη δημιουργία

Η Δάφνη Κωστοπούλου επέλεξε ευφάνταστες λύσεις και ανακάλυψε ποικίλες διαδρομές κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής σταδιοδρομίας της. Στόχος της ήταν να φτάσει σε ένα διαφορετικό, κάθε φορά, εικαστικό αποτέλεσμα. Αυτό το στοιχείο είναι εμφανές στις ποικίλες δημιουργικές ενότητες των έργων της από το 1958 έως και τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Επιμέλεια: Αθηνά Ζωγράφου
Εκδότης: Alpha Bank
Τόπος και χρονολογία: Αθήνα, 2010
Διαστάσεις: 29 x 21 εκ.
Σελίδες: 54
Τύπος εξώφυλλου: Μαλακό