Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Αρχική / Εκδόσεις / Οικοδομικό Τετράγωνο 19. Η παρουσία της Alpha Bank στο κέντρο της Αθήνας

Έτος έκδοσης: 2009

Οικοδομικό Τετράγωνο 19. Η παρουσία της Alpha Bank στο κέντρο της Αθήνας

Η έκδοση Οικοδομικό Τετράγωνο 19. Η παρουσία της Alpha Bank στο κέντρο της Αθήνας έχει ως θέμα την ιστορία των κτιρίων της Alpha Bank. Μέσα από την έκδοση παρουσιάζονται οι αλλαγές των οικοδομημάτων και της πόλης στο πέρασμα 100 ετών.

Στοιχεία έκδοσης
  • Επιμέλεια: Δημήτρης Φιλιππίδης
  • Γλώσσα: Ελληνικά
  • Έτος έκδοσης: 2009

Τι περιλαμβάνει η έκδοση

Η έκδοση Οικοδομικό Τετράγωνο 19. Η παρουσία της Alpha Bank στο κέντρο της Αθήνας περιλαμβάνει 7 κεφάλαια που ονομάζονται «7 εικόνες». Σε αυτά περιγράφεται η ιστορία των κτιρίων της Alpha Bank που καταλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος του οικοδομικού τετραγώνου 19 της Αθήνας.

Είναι τα κτίρια:

  • Διοικήσεως της Alpha Bank (Σταδίου 40).
  • Ιονικής Τραπέζης (Πεσμαζόγλου 12).
  • Λαϊκής Τραπέζης (Πανεπιστημίου 45).
  • Νικολούδη (Πανεπιστημίου 41).

Μέσα από την έκδοση παρουσιάζονται οι αλλαγές των οικοδομημάτων αλλά και της πόλης στη διάρκεια 100 ετών. Η παρουσίαση στηρίζεται σε υλικό αρχείου, δημοσιεύματα, ιστορικές πηγές, καθώς και σε σύγχρονες φωτογραφικές λήψεις.

Ο κατάλογος μιας αξιόλογης έκθεσης

Η έκδοση συνδέεται με την έκθεση φωτογραφίας «Οικοδομικό Τετράγωνο 19. Η παρουσία της Alpha Bank στο κέντρο της Αθήνας» που διοργανώθηκε από τον Νοέμβριο του 2009 έως τον Ιούνιο του 2010 στον εκθεσιακό χώρο του κεντρικού κτιρίου της Alpha Bank.

Μέσα από φωτογραφικό υλικό αρχείου, αλλά και από σύγχρονες λήψεις, παρουσιάστηκε η πολεοδομική εξέλιξη αυτού του σημαντικού τμήματος του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Οι φωτογραφίες ακολουθούσαν τις διάφορες αλλαγές χρήσης των οικοδομημάτων, καθώς και τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες αυτό το τετράγωνο του κέντρου μετασχηματίστηκε μέσα στη ροή του χρόνου για να φτάσει στη σημερινή του μορφή.

Επιμέλεια: Δημήτρης Φιλιππίδης
Εκδότης: Alpha Bank
Τόπος και χρονολογία: Αθήνα, 2008
Διαστάσεις: 29 x 26 εκ.
Σελίδες: 297
Τύπος εξώφυλλου: Πανόδετο
ISBN ελληνικής έκδοσης: 978-960-98363-7-1