Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Αρχική / Εκδόσεις / Alpha Bank/Ιστορία Ι: Τράπεζα Ελληνικής Εμπορικής Πίστεως, 1924-1947

Έτος έκδοσης: 2010

Alpha Bank/Ιστορία Ι: Τράπεζα Ελληνικής Εμπορικής Πίστεως, 1924-1947

Η έκδοση Alpha Bank/Ιστορία I. Τράπεζα Ελληνικής Εμπορικής Πίστεως, 1924-1947 συνόδευε την ομώνυμη έκθεση που παρουσιάστηκε το 2011. Περιέχει τεκμήρια από το υλικό του Ιστορικού Αρχείου.

Στοιχεία έκδοσης
  • Επιμέλεια: Ανδρομάχη Θεοδωροπούλου, Αναστάσιος Στεργίου, Λουκία Φροσυνού
  • Γλώσσα: Ελληνικά
  • Έτος έκδοσης: 2010

Τι περιλαμβάνει η έκδοση

Η έκδοση Alpha Bank/Ιστορία I. Τράπεζα Ελληνικής Εμπορικής Πίστεως, 1924-1947 περιέχει επιλογή από αναμνηστικά αντικείμενα, φωτογραφίες, έγγραφα και εικαστικό υλικό από το πλούσιο υλικό που έχει στη διάθεσή του το Ιστορικό Αρχείο της Alpha Bank.

Χωρίζεται σε 5 ενότητες:

  • Κτίρια.
  • Πρωταγωνιστές.
  • Εορτασμός 25ετίας.
  • Διαφήμιση.
  • Ενθυμήματα.

Συμπληρώνεται από το χρονολόγιο των κύριων γεγονότων που καθόρισαν την πορεία της τράπεζας στα κρίσιμα αυτά χρόνια (1924-1947).

Ο κατάλογος μιας αξιόλογης έκθεσης

Η έκδοση συνόδευε την ομότιτλη έκθεση «Alpha Bank/Ιστορία Ι. Τράπεζα Ελληνικής Εμπορικής Πίστεως, 1924-1947» που παρουσιάστηκε στον εκθεσιακό χώρο του κεντρικού κτιρίου της Alpha Bank από τον Νοέμβριο του 2010 έως τον Μάιο του 2011.

Ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ

Για τους σκοπούς της έκθεσης δημιουργήθηκε και ένα μικρό ιστορικό ντοκιμαντέρ, που παρουσιάζει τους σημαντικότερους σταθμούς στη μακρόχρονη πορεία της τράπεζας, κατά το χρονικό διάστημα 1924-1947. Την αφήγηση υποστηρίζουν σπάνια τεκμήρια από το Ιστορικό Αρχείο της Alpha Bank.

Ένα μοναδικό επίτευγμα

Η Τράπεζα Ελληνικής Εμπορικής Πίστεως ιδρύθηκε το 1924, σε μια εποχή που ευνοούσε την τραπεζική δραστηριότητα. Κατάφερε να επιβιώσει μέσα από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Η κρίση του 1929, η πολεμική περίοδος και ο υπερπληθωρισμός δεν πτόησαν την τράπεζα, που με συντηρητικές στρατηγικές, αποτελεσματικές τακτικές και σωστές επιλογές κατάφερε να επιβιώσει.

Το 1947 η Τράπεζα Ελληνικής Εμπορικής Πίστεως εδραίωσε τις εργασίες της και άλλαξε την επωνυμία της σε Τράπεζα Εμπορικής Πίστεως.

Πρωταγωνιστικές φιγούρες

Η έκδοση περιλαμβάνει τους πρωταγωνιστές αυτής της χρονικής περιόδου για την τράπεζα. Μεταξύ άλλων ο Δημήτριος «Μίμης» Κωστόπουλος (1889-1936) που πήρε την πρωτοβουλία να ιδρύσει την Τράπεζα Ελληνικής Εμπορικής Πίστεως και ο πρώτος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας Βασίλειος Γ. Ακριβός.

Σημαντικός ήταν και ο Σταύρος Ι. Κωστόπουλος, που εξελέγη το 1944 στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Σπύρος Ι. Κωστόπουλος, που εξελέγη πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου την επόμενη χρονιά (1945).

Επιμέλεια: Ανδρομάχη Θεοδωροπούλου, Αναστάσιος Στεργίου, Λουκία Φροσυνού
Εκδότης: Alpha Bank
Τόπος και χρονολογία: Αθήνα, 2010
Διαστάσεις: 29 x 21 εκ.
Σελίδες: 24
Τύπος εξώφυλλου: Μαλακό
ISBN: Χωρίς ISBN

Ιστορικό ντοκιμαντέρ