Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Αρχική / Εκδόσεις / Γιάννης Μόραλης. Θέατρο-Μουσική-Ποίηση

Έτος έκδοσης: 2009

Γιάννης Μόραλης. Θέατρο-Μουσική-Ποίηση

Η έκδοση Γιάννης Μόραλης. Θέατρο-Μουσική-Ποίηση εξετάζει την πορεία του Γιάννη Μόραλη στη σκηνογραφία και την εικονογράφηση. Συνόδευε την αντίστοιχη έκθεση που πραγματοποιήθηκε το 2009 στον Eκθεσιακό Πολιτιστικό Χώρο της Alpha Bank στο Ναύπλιο.

Στοιχεία έκδοσης
  • Επιμέλεια: Φανή-Μαρία Τσιγκάκου, Ειρήνη Οράτη
  • Γλώσσα: Δίγλωσση (Ελληνικά/Αγγλικά)
  • Έτος έκδοσης: 2009

Τι περιλαμβάνει η έκδοση

Η έκδοση Γιάννης Μόραλης. Θέατρο-Μουσική-Ποίηση εξετάζει την πορεία του Γιάννη Μόραλη στη σκηνογραφία και την εικονογράφηση. Περιλαμβάνει επίσης αποσπάσματα κειμένων του Μάνου Χατζιδάκι, του Οδυσσέα Ελύτη και του Γιώργου Σεφέρη.

Ο κατάλογος μιας αξιόλογης έκθεσης

Η έκδοση συνόδευσε την έκθεση «Γιάννης Μόραλης. Θέατρο-Μουσική-Ποίηση. Σχέδια, Μακέτες, Χαρακτικά, Βιβλία» που διοργανώθηκε στον Εκθεσιακό Πολιτιστικό Χώρο της Alpha Bank στο Ναύπλιο από τις 11.06.2009 έως τις 29.11.2009.

Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μουσείο Μπενάκη το 2001. Εμπλουτίστηκε με έργα από τη Συλλογή Έργων Τέχνης της Alpha Bank καθώς και με έργα από άλλα μουσεία και συλλογές.

Συμπληρωματικά έργα

Για τις ανάγκες της έκθεσης συγκεντρώθηκαν ξυλογραφίες, λιθογραφίες, προσχέδια και βιβλία. Το υλικό αυτό συμπληρώνει τον ξεχωριστό κύκλο δραστηριοτήτων του καλλιτέχνη που συνδεόταν με τη χαρακτική, τις γραφικές τέχνες και την τέχνη του βιβλίου.

Επιμέλεια: Φανή-Μαρία Τσιγκάκου, Ειρήνη Οράτη
Εκδότης: Alpha Bank
Τόπος και χρονολογία: Αθήνα, 2009
Διαστάσεις: 29 x 21 εκ.
Σελίδες: 54
Άλλες πληροφορίες: Εκτός εμπορίου