Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Αρχική / Εκδόσεις / Η Συλλογή της Alpha Bank. Ελληνική τέχνη από το 1950 έως σήμερα (Ρόδος)

Έτος έκδοσης: 2016

Η Συλλογή της Alpha Bank. Ελληνική τέχνη από το 1950 έως σήμερα (Ρόδος)

Η έκδοση Η Συλλογή της Alpha Bank. Ελληνική τέχνη από το 1950 έως σήμερα (Ρόδος) παρουσιάζει έργα Ελλήνων καλλιτεχνών της πρωτοπορίας. Συνόδευσε την ομότιτλη έκθεση που εγκαινιάστηκε το 2016 στη Ρόδο.

Στοιχεία έκδοσης
  • Επιμέλεια: Ειρήνη Οράτη
  • Γλώσσα: Δίγλωσση (Ελληνικά/Αγγλικά)
  • Έτος έκδοσης: 2016

Τι περιλαμβάνει η έκδοση

Η έκδοση Η Συλλογή της Alpha Bank. Ελληνική τέχνη από το 1950 έως σήμερα (Ρόδος) περιλαμβάνει 50 έργα ζωγραφικής και χαρακτικής που χρονολογούνται από το 1950 έως σήμερα. Τα έργα φιλοτέχνησαν Έλληνες καλλιτέχνες της πρωτοπορίας.  

Η έκδοση σκιαγραφεί την εξέλιξη της σύγχρονης νεοελληνικής τέχνης σε μια περίοδο μεγάλων ανατροπών.

Ο κατάλογος μιας αξιόλογης έκθεσης

Η έκδοση συνόδευσε την έκθεση «Η Συλλογή της Alpha Bank. Ελληνική τέχνη από το 1950 έως σήμερα», που εγκαινιάστηκε στις 8 Ιουνίου 2016 στο Νεστορίδειο Μέλαθρο του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου.

Συνδιοργανωτές της έκθεσης ήταν η Συλλογή Έργων Τέχνης της Alpha Bank και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου.

Σημαντικοί καλλιτέχνες της πρωτοπορίας

Η έκδοση παρουσιάζει έργα των καλλιτεχνών της τότε πρωτοπορίας και συγκεκριμένα των: Γ. Γαΐτη, Γ. Βακαλό, Β. Κανιάρη, Π. Τέτση, Ν. Κεσσανλή, Δ. Περδικίδη, Θ. Στάμου, Μ. Πράσινου.

Επίσης, περιλαμβάνει έργα από καλλιτέχνες που όρισαν το διεθνές πρόσωπο της ελληνικής τέχνης, όπως οι Γ. Ψυχοπαίδης, Χ. Ρωμανού, Γ. Μπουτέας, Χρύσα, Ν. Καναγκίνη, Β. Σπεράντζας, Γ. Μιχαηλίδης, Ι. Μολφέσης, Α. Λεβίδης, καθώς και τις νεότερες τάσεις: Μ. Ζαμπούρα, Μ. Ζαχαριουδάκης, Δ. Αγγελίδου, Μ. Γιαννακάκη.

Αντίστοιχα, έργα χαρακτικής από καλλιτέχνες όπως οι Β. Κατράκη, Α. Τάσσος, Κ. Γραμματόπουλος, Τ. Νικολαΐδη, Γ. Βαρλάμος, Ρ. Τζολάκη, Μ. Αρφαράς, Δ. Σιατερλή, Β. Τσαλαματά, Κ. Παπαμιχαλόπουλος, ορίζουν την πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξή της στην Ελλάδα.

Επιμέλεια: Ειρήνη Οράτη
Εκδότης: Alpha Bank
Τόπος και χρονολογία: Αθήνα, 2016
Διαστάσεις: 29 x 21,3 εκ.
Σελίδες: 31