Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Αρχική / Εκδόσεις / Χάρτινο νόμισμα – το ελληνικό χαρτονόμισμα

Έτος έκδοσης: 2016

Χάρτινο νόμισμα – το ελληνικό χαρτονόμισμα

Η έκδοση Χάρτινο νόμισμα – το ελληνικό χαρτονόμισμα συνοδεύει το ομότιτλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρουσιάζεται στην Κέρκυρα. Παρουσιάζει την ιστορία του χαρτονομίσματος με παιγνιώδη τρόπο. Έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στοιχεία έκδοσης
  • Επιμέλεια: Δήμητρα Τσαγκάρη
  • Γλώσσα: Ελληνικά
  • Έτος έκδοσης: 2016

Επιμορφωτική έκδοση για παιδιά

Η έκδοση Χάρτινο νόμισμα – το ελληνικό χαρτονόμισμα είναι υποστηρικτικό υλικό του ομότιτλου εκπαιδευτικού προγράμματος. Το πρόγραμμα «Χάρτινο νόμισμα – το ελληνικό χαρτονόμισμα» παρουσιάζεται στο Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης στην Κέρκυρα.

Στόχος του βιβλίου και του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά την ιστορία του ελληνικού χαρτονομίσματος από την ίδρυση του ελληνικού κράτους (1830) έως την έλευση του ευρώ (2002).

Γνώση μέσα από παιχνίδι

Το έντυπο παρουσιάζει την ιστορία του χαρτονομίσματος με έναν παιγνιώδη τρόπο. Μέσα από ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που διεξάγονται στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου, τα παιδιά καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις που υπάρχουν στο έντυπο. Επίσης, πρέπει να λύσουν το σταυρόλεξο και το κρυπτόλεξο και να κάνουν την αντιστοίχιση.

Δωρεάν διανομή

Το έντυπο προσφέρεται δωρεάν σε όλους τους μαθητές που παρακολουθούν το μόνιμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Χαρτονομισμάτων. Έχει πάρει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Επιμέλεια: Δήμητρα Τσαγκάρη
Εκδότης: Alpha Bank
Τόπος και χρονολογία: Αθήνα, 2016
Διαστάσεις: 21x28 εκ.
Σελίδες: 18
Τύπος εξώφυλλου: Μαλακό
ISBN ελληνικής έκδοσης: 978-618-5072-23-0