Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Αρχική / Εκδόσεις / Χάρτινο νόμισμα – το ελληνικό χαρτονόμισμα. Έντυπο για μαθητές Γυμνασίου

Έτος έκδοσης: 2016

Χάρτινο νόμισμα – το ελληνικό χαρτονόμισμα. Έντυπο για μαθητές Γυμνασίου

Η έκδοση Χάρτινο νόμισμα – το ελληνικό χαρτονόμισμα. Έντυπο για μαθητές Γυμνασίου συνοδεύει το ομότιτλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Το έντυπο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και παρουσιάζει την ιστορία του χαρτονομίσματος με παιγνιώδη τρόπο. Έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στοιχεία έκδοσης
  • Επιμέλεια: Δήμητρα Τσαγκάρη
  • Γλώσσα: Ελληνικά
  • Έτος έκδοσης: 2016

Επιμορφωτική έκδοση για παιδιά

Η έκδοση Χάρτινο νόμισμα – το ελληνικό χαρτονόμισμα. Έντυπο για μαθητές Γυμνασίου είναι υποστηρικτικό υλικό του ομότιτλου εκπαιδευτικού προγράμματος. Το πρόγραμμα «Χάρτινο νόμισμα – το ελληνικό χαρτονόμισμα» παρουσιάζεται στο Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης στην Κέρκυρα.

Στόχος του βιβλίου και του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά την ιστορία του ελληνικού χαρτονομίσματος από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους (1830) έως την τελική απόσυρση της δραχμής και την έλευση του ευρώ (2002).

Γνώση μέσα από παιχνίδι

Το έντυπο παρουσιάζει την ιστορία του χαρτονομίσματος με έναν παιγνιώδη τρόπο. Μέσα από ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που γίνονται στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου, τα παιδιά καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις που υπάρχουν στο έντυπο και να λύσουν το σταυρόλεξο.

Ο σκοπός είναι να μάθουν την ορολογία που σχετίζεται με τα χαρτονομίσματα, το εκδοτικό προνόμιο των τραπεζών, αλλά και την ιστορία της Ιονικής Τράπεζας. Υπάρχει επίσης ένα κεφάλαιο αφιερωμένο στο φαινόμενο του υπερπληθωρισμού.

Δωρεάν διανομή

Η έκδοση προσφέρεται δωρεάν σε όλους τους μαθητές που παρακολουθούν το μόνιμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης. Έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Επιμέλεια: Δήμητρα Τσαγκάρη
Εκδότης: Alpha Bank
Τόπος και χρονολογία: Αθήνα, 2016
Διαστάσεις: 21 x 28 εκ.
Σελίδες: 22
Τύπος εξώφυλλου: Μαλακό
ISBN ελληνικής έκδοσης: 978-618-5072-22-3