Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Αρχική / Εκδόσεις / Society, Politics and State Formation in Southeastern Europe

Έτος έκδοσης: 2011

Society, Politics and State Formation in Southeastern Europe

Η έκδοση Society, Politics and State Formation in Southeastern Europe during the 19th Century περιλαμβάνει τα πρακτικά διεθνούς συνεδρίου που διοργάνωσε το Ιστορικό Αρχείο της Alpha Bank το 2009 στην Κέρκυρα.

Στοιχεία έκδοσης
  • Επιμέλεια: Τάσος Αναστασιάδης, Nathalie Clayer
  • Γλώσσα: Αγγλικά
  • Έτος έκδοσης: 2011

Τι περιλαμβάνει η έκδοση

Η έκδοση Society, Politics and State Formation in Southeastern Europe during the 19th Century (Κοινωνία, πολιτική και σχηματισμός του κράτους στη νοτιοανατολική Ευρώπη κατά τον 19ο αιώνα) περιλαμβάνει τα πρακτικά διεθνούς συνεδρίου με θέμα την οικονομική ανάπτυξη των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης κατά τον 19ο αιώνα. Το συνέδριο διοργανώθηκε τον Οκτώβριο του 2009 στην Κέρκυρα από το Ιστορικό Αρχείο της Alpha Bank.

Oι συγγραφείς μελέτησαν τον σχηματισμό του κράτους στη νοτιοανατολική Ευρώπη την εποχή που συγκροτούνταν τα εθνικά κράτη. Η ανάγκη να κατανοηθεί η ιστορία της περιοχής παραμέρισε την παραδοσιακή αντίληψη για κράτη που αποτυγχάνουν να εκσυγχρονιστούν.

Η ιδιαιτερότητα και πρωτοτυπία των κειμένων εντοπίζεται στην προσπάθεια των συγγραφέων να μελετήσουν το θέμα με διαφορετική προσέγγιση: Υιοθετούν νέα εργαλεία και διερευνούν νέες θεματικές. Έτσι, η έκδοση καλύπτει ένα σημαντικό κενό στη διεθνή βιβλιογραφία.

Επιμέλεια: Τάσος Αναστασιάδης, Nathalie Clayer
Τόπος και χρονολογία: Αθήνα, 2011
Διαστάσεις: 24 x 16 εκ.
Σελίδες: 403
Τύπος εξώφυλλου: Πανόδετο
ISBN έκδοσης: 978-960-99793-0-6