Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Αρχική / Εκδόσεις / The Great Depression in Europe: Economic Thought and Policy in a National Context

Έτος έκδοσης: 2012

The Great Depression in Europe: Economic Thought and Policy in a National Context

Η έκδοση The Great Depression in Europe: Economic Thought and Policy in a National Context εξετάζει τι ακριβώς συνέβη στις μικρότερες οικονομίες την περίοδο της οικονομικής κρίσης του 1929. Περιλαμβάνει κείμενα που παρουσιάστηκαν σε συνέδριο του Ιστορικού Αρχείου της Alpha Bank στην Κέρκυρα.

Στοιχεία έκδοσης
  • Επιμέλεια: Μιχάλης Ψαλιδόπουλος
  • Γλώσσα: Αγγλικά
  • Έτος έκδοσης: 2012

Τι περιλαμβάνει η έκδοση

Η οικονομική κρίση του 1929 άσκησε ιδιαίτερη επίδραση στην οικονομική και πολιτική σκέψη των περισσότερων χωρών. Η σχετική διεθνής βιβλιογραφία είναι πολύ πλούσια. Ωστόσο, περιορίζεται στις μεγάλες και οικονομικά ισχυρές χώρες. Το τι ακριβώς συνέβη στις μικρότερες οικονομίες εξακολουθεί να παραμένει θέμα ανοικτό προς διερεύνηση.

Η έκδοση του Ιστορικού Αρχείου της Alpha Bank με τίτλο The Great Depression in Europe: Economic Thought and Policy in a National Context (Η μεγάλη ύφεση στην Ευρώπη: Η οικονομική σκέψη και πολιτική σε εθνικό πλαίσιο) έρχεται να καλύψει αυτό το κενό. Περιλαμβάνει κείμενα που παρουσιάστηκαν σε συνέδριο του Ιστορικού Αρχείου της Alpha Bank στην Κέρκυρα. Στο συνέδριο συμμετείχαν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί που κάλυψαν τις εθνικές εμπειρίες των χωρών.

Την έκδοση επιμελήθηκε ο Μ. Ψαλιδόπουλος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος της έδρας Κωνσταντίνος Καραμανλής του Fletcher School του Πανεπιστημίου Tufts.

Επιμέλεια: Μιχάλης Ψαλιδόπουλος
Τόπος και χρονολογία: Αθήνα, 2012
Διαστάσεις: 24 x 16 εκ.
Σελίδες: 430
Τύπος εξώφυλλου: Πανόδετο
ISBN έκδοσης: 978-960-99793-6-8