Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Αρχική / Νέα και δράσεις / «200 χρόνια μετά… τα παιδιά της Alpha Bank ζωγραφίζουν την Επανάσταση!»
18.01.2021

«200 χρόνια μετά… τα παιδιά της Alpha Bank ζωγραφίζουν την Επανάσταση!»

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, διοργανώθηκε διαγωνισμός ζωγραφικής, από τις 25 Ιανουαρίου έως τις 8 Μαρτίου 2021, για τα παιδιά των υπαλλήλων της Alpha Bank, με πρωτοβουλία της Νομισματικής Συλλογής.

Συμμετείχαν συνολικά 272 παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών, από κάθε γωνιά της Ελλάδας που εμπνεύστηκαν από την Ελληνική Επανάσταση και ζωγράφισαν ήρωες, σκηνές μάχης, ναυμαχίες, σύμβολα του ’21 και σκηνές της καθημερινής ζωής αυτής της σημαντικής ιστορικής περιόδου. Οι ζωγραφιές τους είναι γεμάτες με χρώμα, φαντασία και αρκετή πρωτοτυπία.

200 χρόνια μετά τα έργα των μικρών μας φίλων δείχνουν ότι τα παιδιά αντιλαμβάνονται τη σημασία, τις αξίες και τα μηνύματα της Ελληνικής Επανάστασης, ενώ δεν λείπουν και οι συσχετισμοί με το σήμερα!

Οι νικητές του διαγωνισμού αναδείχθηκαν ύστερα από αξιολόγηση της κριτικής επιτροπής που είχε συσταθεί για τον σκοπό αυτό, ενώ όλες οι ζωγραφιές των παιδιών θα παρουσιαστούν σε ειδική ψηφιακή έκθεση στο Alpha Bank Intranet.

Από τον διαγωνισμό ξεχώρισαν οι παρακάτω 3 δημιουργίες:

  • 1η θέση – Χρυσηΐς Γερογιάννη, 9 ετών
  • 2η θέση – Αναστάσιος Χουλιαράς, 11 ετών
  • 3η θέση – Άννα Ανδριανάκη, 6 ετών

Tην Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 η ομάδα της Νομισματικής Συλλογής και μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού είχαν τη χαρά να συναντήσουν διαδικτυακά τα παιδιά που διακρίθηκαν. Τα παιδιά μίλησαν για το έργο τους, πώς το εμπνεύστηκαν, και μας έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.