Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Αρχική / Εκδόσεις / Greeks in Romania in the 19th Century

Έτος έκδοσης: 2013

Greeks in Romania in the 19th Century

Η έκδοση Greeks in Romania in the Nineteenth Century περιλαμβάνει τα πρακτικά του συνεδρίου που διοργάνωσε το Ιστορικό Αρχείο της Alpha Bank στο Βουκουρέστι το 2008. Περιέχει επίσης κείμενα που αναλύουν τις επιπτώσεις των σχέσεων Ελλήνων και Ρουμάνων στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Ρουμανίας τον 19ο αιώνα.

Στοιχεία έκδοσης
  • Επιμέλεια: Τζελίνα Χαρλαύτη, Radu Pǎun
  • Γλώσσα: Αγγλικά
  • Έτος έκδοσης: 2013

Τι περιλαμβάνει η έκδοση

Η έκδοση Greeks in Romania in the Nineteenth Century (Έλληνες στη Ρουμανία τον 19ο αιώνα) περιλαμβάνει τα πρακτικά του ομότιτλου συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Ιστορίας «Nicolae Iorga» του Βουκουρεστίου στις 3-4 Οκτωβρίου 2008. Το συνέδριο διοργάνωσε το Ιστορικό Αρχείο της Alpha Bank με τη χορηγία του ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου.

Τα κείμενα που παρουσιάζονται δεν πραγματεύονται μόνο θέματα που έχουν αναπτυχθεί στην ελληνική και ρουμανική ιστοριογραφία. Προχωρούν στην περαιτέρω ανάλυση των σχέσεων Ελλήνων και Ρουμάνων και στις επιπτώσεις που είχαν αυτές οι σχέσεις στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Ρουμανίας κατά τον 19ο αιώνα. Έτσι, η έκδοση καλύπτει άγνωστες πτυχές μιας σημαντικής περιόδου για την ελληνική διασπορά.

Την έκδοση επιμελήθηκαν η Τζελίνα Χαρλαύτη, καθηγήτρια στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, και ο Δρ. Radu Pǎun, ερευνητής του Centre national de la recherche scientifique (Παρίσι).

Επιμέλεια: Τζελίνα Χαρλαύτη, Radu Pǎun
Τόπος και χρονολογία: Αθήνα, 2013
Διαστάσεις: 24 x 16 εκ.
Σελίδες: 454
Τύπος εξώφυλλου: Πανόδετο
ISBN έκδοσης: 978-960-99793-9-9