Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Αρχική / Εκδόσεις / Τα Ψηφιακά

Έτος έκδοσης: 2012

Τα Ψηφιακά

Η έκδοση Τα Ψηφιακά περιλαμβάνει έργα σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, που ασχολούνται με τις ψηφιακές εκτυπώσεις.

Στοιχεία έκδοσης
  • Επιμέλεια: Ειρήνη Οράτη, Χαράλαμπος Δερμάτης, Δέσποινα Τσούργιαννη, Γεωργία Μάζη
  • Γλώσσα: Δίγλωσση (Ελληνικά/Αγγλικά) (εκτός εμπορίου)
  • Έτος έκδοσης: 2012

Τι περιλαμβάνει η έκδοση

Ο κατάλογος Τα Ψηφιακά περιλαμβάνει 12 έργα σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών που πειραματίζονται αποκλειστικά με τα νέα μέσα και κυρίως με τις ψηφιακές εκτυπώσεις.

Η σχετική έκθεση στο κεντρικό κτίριο

Μια ομώνυμη έκθεση πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο του κεντρικού κτιρίου της Alpha Bank από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 30 Ιουνίου του 2012. Η έκθεση «Τα Ψηφιακά» οργανώθηκε με αφορμή την απόκτηση, το 2011, μιας ενότητας 12 έργων από νέους καλλιτέχνες.

Τα έργα αναπαράγονται σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και τυπώνονται σε εκτυπωτή μεγάλων διαστάσεων. Στη συνέχεια, οι εκτυπώσεις υποβάλλονται σε πολλών ειδών επεμβάσεις που διαφοροποιούν το τελικό αποτέλεσμα.

Σκοπός της έκθεσης ήταν η γνωριμία και η προσέγγιση των σύγχρονων τεχνικών της χαρακτικής καθώς και της ιδιαίτερα ξεχωριστής και ενδιαφέρουσας οπτικής τους.

Η συμμετοχή στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χαρακτικής

Η Alpha Bank συμμετείχε στο 2o Διεθνές Φεστιβάλ Χαρακτικής (Athens PrintFest 2012) με την έκθεση  «Τα Ψηφιακά».

Με αφορμή τη διοργάνωση του φεστιβάλ, οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στα «Ψηφιακά» κλήθηκαν να επέμβουν, για άλλη μια φορά, χειρονομιακά επάνω στα έργα τους. Στόχος τους ήταν να διαφοροποιήσουν το σκεπτικό της έκθεσης και να εμπλουτίσουν το περιεχόμενό της.

Στην έκθεση συμμετείχαν οι καλλιτέχνες: Έλλη Γρίβα, Γεωργία Δαμοπούλου, Χαράλαμπος Δερμάτης, Κατερίνα Διακομή, Ναταλία Κερκύρα, Εύα Μαραθάκη, Παντελής Ξηροχειμώνας, Λένια Οικονόμου, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Μιλτιάδης Πεταλάς, Αμαλία Σταυρουλάκη και Γιώργος Τσεριώνης.

Την επιμέλεια της έκθεσης ανέλαβαν η Δέσποινα Τσούργιαννη και η Γεωργία Μάζη του τμήματος Συλλογής Έργων Τέχνης της Alpha Bank.

Επιμέλεια: Ειρήνη Οράτη, Χαράλαμπος Δερμάτης, Δέσποινα Τσούργιαννη, Γεωργία Μάζη
Εκδότης: Alpha Bank
Τόπος και χρονολογία: Αθήνα, 2012
Διαστάσεις: 29 x 21 εκ.
Σελίδες: 39