Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Αρχική / Εκδόσεις / Τα έργα, η φύση, τα κτήρια. Έργα τέχνης στις κτηριακές εγκαταστάσεις της Alpha Bank στον Άγιο Στέφανο

Έτος έκδοσης: 2014

Τα έργα, η φύση, τα κτήρια. Έργα τέχνης στις κτηριακές εγκαταστάσεις της Alpha Bank στον Άγιο Στέφανο

Η έκδοση Τα έργα, η φύση, τα κτήρια. Έργα τέχνης στις κτηριακές εγκαταστάσεις της Alpha Bank στον Άγιο Στέφανο παρουσιάζει εκθέματα της Συλλογής Έργων Τέχνης της Alpha Bank που βρίσκονται στα κτίρια της Alpha Bank στον Άγιο Στέφανο.

Στοιχεία έκδοσης
  • Επιμέλεια: Ειρήνη Οράτη, Γεωργία Μάζη, Μαρία Περατικού, Δέσποινα Τσούργιαννη
  • Γλώσσα: Ελληνικά
  • Έτος έκδοσης: 2014

Τι περιλαμβάνει η έκδοση

Η έκδοση Τα έργα, η φύση, τα κτήρια. Έργα τέχνης στις κτηριακές εγκαταστάσεις της Alpha Bank στον Άγιο Στέφανο παρουσιάζει σημαντικά έργα σύγχρονης τέχνης που εκτίθενται μόνιμα στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Alpha Bank στον Άγιο Στέφανο. Τα έργα παρουσιάζονται μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και συνοδευτικά κείμενα.

Στα εισαγωγικά κείμενα της έκδοσης παρουσιάζονται στοιχεία για την αρχιτεκτονική δομή των κτιρίων της Alpha Bank στον Άγιο Στέφανο, καθώς και για την πορεία της αναμόρφωσής τους το διάστημα 2007-2009.

Ένα κατάλληλο περιβάλλον για έργα τέχνης

Οι μεγάλες επιφάνειες, το φυσικό φως, η δομή και η διαφάνεια των κτιρίων δημιούργησαν το κατάλληλο περιβάλλον για την ανάδειξη των έργων της συλλογής.

Σε όλους σχεδόν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των κτιρίων τοποθετήθηκαν σταδιακά από το 2007 έως το 2014 περισσότερα από 40 έργα τέχνης. Την ίδια περίοδο, ανατέθηκε σε καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες να φιλοτεχνήσουν έργα για συγκεκριμένους χώρους ή να δημιουργήσουν έργα επί τόπου.

Επιμέλεια: Ειρήνη Οράτη, Γεωργία Μάζη, Μαρία Περατικού, Δέσποινα Τσούργιαννη
Εκδότης: Alpha Bank
Τόπος και χρονολογία: Αθήνα, 2014
Διαστάσεις: 29 x 21 εκ.
Σελίδες: 67