Μετάβαση στο κεντρικό περιεχόμενο
Αρχική / Το Ιστορικό Αρχείο της Alpha Bank / Τα τεκμήριά μας / Διαφημιστική προβολή της Alpha Τράπεζας Πίστεως

Διαφημιστική προβολή της Alpha Τράπεζας Πίστεως

Διαφήμιση της Alpha Τράπεζας Πίστεως για την American Express
Διαφήμιση της Alpha Τράπεζας Πίστεως για τα επιτόκια χορηγήσεων
Εξώφυλλο του περιοδικού Μαζί της Alpha Τράπεζας Πίστεως
Διαφήμιση Alpha Web Banking της Alpha Τράπεζας Πίστεως
Εξώφυλλο εντύπου Οδηγιών Χρήσης της υπηρεσίας Alphaphone
Διαφημιστική καταχώρηση «Εξυπηρέτηση Εσπρέσο» της Alpha Τράπεζας Πίστεως

Η συλλογή διαφημιστικού υλικού της Alpha Τράπεζας Πίστεως καλύπτει όλες τις δραστηριότητες προβολής που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου 1994-1999. Ξεκίνησε με την ανακοίνωση της νέας επωνυμίας και την αντίστοιχη ανανέωση της εταιρικής ταυτότηταςΠεριλαμβάνει διαφημιστικά έντυπα, αφίσες και καταχωρίσεις 

6 έντυπα με διαφημιστικό υλικό που δημιουργήθηκε για την προβολή της Alpha Τράπεζας Πίστεως στο διάστημα 1994-1999. 

Περιλαμβάνει διαφημιστικά έντυπα, αφίσες και καταχωρίσεις για την: 

  • Κυκλοφορία της πρώτης κάρτας American Express στην Ελλάδα (εικόνα 1). 
  • Καθιέρωση του ελάχιστου δανειστικού επιτοκίου (εικόνα 2). 
  • Έναρξη του Alpha Web Banking, της πρώτης εφαρμογής ηλεκτρονικής τραπεζικής στην Ελλάδα (εικόνα 4). 
  • Δυνατότητα εξυπηρέτησης του κοινού από 2 τραπεζικά δίκτυα μετά την εξαγορά της Ιονικής Τράπεζας από την Alpha Τράπεζα Πίστεως (εικόνα 6). 

Επίσης, περιλαμβάνει εξώφυλλο από την έκδοση Μαζί (εικόνα 3) και οδηγίες χρήσης της υπηρεσίας Alphaphone (εικόνα 5). 

Νέο όνομα, νέα ταυτότητα 

Το καλοκαίρι του 1994 η Τράπεζα Πίστεως ανακοίνωσε τη νέα διεθνή της επωνυμία, Alpha Credit Bank, και λίγους μήνες αργότερα την ελληνική, Alpha Τράπεζα Πίστεως. 

Η ανακοίνωση της νέας επωνυμίας συνοδεύτηκε από την ανανέωση της εταιρικής ταυτότητας των προϊόντων, των καταστημάτων και των εταιρειών του ομίλου. 

Νέες υπηρεσίες και προϊόντα 

Οι πρώτες διαφημιστικές καταχωρίσεις της Alpha Τράπεζας Πίστεως αφορούσαν τα προνομιακά επιτόκια και τους ευνοϊκούς όρους στις καταθέσεις συναλλάγματος.  

Στη συνέχεια η τράπεζα κυκλοφόρησε το πρώτο διαφημιστικό έντυπο για το Alpha Private Banking. Στόχος ήταν να ενημερώσει το κοινό για τη νέα επενδυτική αντίληψη αλλά και για τη νέα υπηρεσία που παρείχε στους πελάτες της 

Το 1995 εστίασε στην πρωτοβουλία της για δραστική μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε την αποκλειστική έκδοση και διάθεση της American Express στην Ελλάδα. Το λανσάρισμα της κάρτας συνοδεύτηκε από μια ολοκληρωμένη διαφημιστική καμπάνια. 

Ένας ενιαίος όμιλος 

Προκειμένου να ενημερώσει το κοινό για τις εταιρείες που συγκροτούσαν τον Όμιλο Alpha Τράπεζα Πίστεως, η τράπεζα κυκλοφόρησε σε όλα τα καταστήματα έντυπα με το σλόγκαν «Εταιρείες πολλές. Όμιλος ένας». 

Οι περιοδικές εκδόσεις Μαζί 

Η Alpha Τράπεζα Πίστεως κυκλοφόρησε μια έκδοση με τον τίτλο Μαζί. Σκοπός της έκδοσης ήταν να παρέχει επιπλέον πληροφόρηση στο προσωπικό της για την ιστορία και τη φιλοσοφία της, καθώς και για τις δυνατότητες της προσωπικής και επαγγελματικής τους εξέλιξης.  

Παράλληλα, μέσω της θυγατρικής εταιρείας Icap Hellas κυκλοφόρησε και το περιοδικό αγορών Μαζί στην Αγορά. Στις σελίδες του παρουσιάζονταν ευκαιρίες για αγορές με τις κάρτες της τράπεζας, προσφορές, δώρα αλλά και επίκαιρη ενημερωτική ύλη με άρθρα, σχόλια και ρεπορτάζ.  

Το υλικό ανήκει στην πλούσια συλλογή διαφημιστικού υλικού της Alpha Τράπεζας Πίστεως. Καλύπτει όλες τις δραστηριότητες προβολής που αναπτύχθηκαν την περίοδο 1994-1999.  

Τα διαφημιστικά έντυπα, και γενικότερα το υλικό προβολής της Alpha Τράπεζας Πίστεως είχαν μια ιδιαίτερα λιτή και κομψή αισθητική. 

Ο χώρος του Ιστορικού Αρχείου της Alpha Bank δεν είναι ανοικτός για το κοινό. 

Αν είστε ερευνητής ή ερευνήτρια, μπορείτε να μας επισκεφτείτε κατόπιν ραντεβού.

Για να κλείσετε ραντεβού, επικοινωνήστε μαζί μας.